12-14min.
220 C
Lett
+
+
0
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 85 g smør kuttet i terninger
- 3 ss sukker
- 175 ml melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- ¼ ts salt
- 1 skvis sitronsaft se tips nedenfor
- 1 stk egg for å pensle toppen
Fremgangsmåte
- Varm opp ovnen til 220 C Ha det melet i en stor bolle med ¼ ts salt og bakepulveret, og bland.
- Tilsett smøret, og smuldre det inn med fingrene til blandingen ser ut som fine smuler.
- Tilsett sukker.
- Ha melken i en krukke og varm den i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder til den er ca 37 gr. ikke varmere.
- Tilsett vaniljeekstrakt og en skvis sitronsaft, og sett den til side et øyeblikk. Se Tips og trix
- Sett et stekebrett i stekovnen med bakepapir for å bli varmt.
- Lag en grop i den tørre blandingen, tilsett deretter væsken og elt den raskt sammen.Deigen er ganske våt først.
- Ha litt mel på arbeidsflaten og hell deigen ut. Dryss deigen og hendene dine med litt mel, og brett deigen over 2-3 ganger til den er litt jevnere.
- Kjevle den ut til en runding ca 4 cm høy. Ta en 5 cm kutter (glatte kanter har en tendens til å kutte mer rent, noe som gir bedre heving) og dypp den i litt mel.
- Stikk i deigen, og gjenta til du har fire scones. Du må kanskje presse det som er igjen av deigen tilbake i en runde for å kutte ut ytterligere fire.
- Pensle toppene med et sammenpisket egg, og legg dem forsiktig på det varme stekebrettet. Stek i 10 minutter til den er hevet og gylden på toppen.
- Spis lunken eller kald, sjenerøst toppet med syltetøy og clotted krem ( om du er så heldig!
- Kan fryses når de er kalde.
- Ved tining, sett de i stekovnen på ca. 160C i noen minutter og de blir som nybakte!
Tips og triks!
Å ha en skvis sitronsaft i melken syrner den litt, og kan ligne en syrlig kjernemelk, som ofte er brukt i scones. Den litt sure blandingen gir bakepulveret en boost.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!