Plain scones

Skriv ut Del på Facebook
12-14min.
220 C
Lett
Allergener
+
+

Ingredienser
 

  • 350 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 85 g smør kuttet i terninger
  • 3 ss sukker
  • 175 ml melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt
  • 1 skvis sitronsaft se tips nedenfor
  • 1 stk egg for å pensle toppen

Fremgangsmåte
 

  • Varm opp ovnen til 220 C Ha det melet i en stor bolle med ¼ ts salt og bakepulveret, og
    bland.
  • Tilsett smøret, og smuldre det inn med fingrene til blandingen ser ut som fine smuler.
  • Tilsett sukker.
  • Ha melken i en krukke og varm den i mikrobølgeovnen i ca 30 sekunder til den er ca 37 gr. ikke varmere.
  • Tilsett vaniljeekstrakt og en skvis sitronsaft, og sett den til side et øyeblikk. Se Tips og trix
  • Sett et stekebrett i stekovnen med bakepapir for å bli varmt.
  • Lag en grop i den tørre blandingen, tilsett deretter væsken og elt den raskt sammen.
    Deigen er ganske våt først.
  • Ha litt mel på arbeidsflaten og hell deigen ut. Dryss deigen og hendene dine med litt mel, og brett deigen over 2-3 ganger til den er litt jevnere.
  • Kjevle den ut til en runding ca 4 cm høy. Ta en 5 cm kutter (glatte kanter har en tendens til å kutte mer rent, noe som gir bedre heving) og dypp den i litt mel.
  • Stikk i deigen, og gjenta til du har fire scones. Du må kanskje presse det som er igjen av deigen tilbake i en runde for å kutte ut ytterligere fire.
  • Pensle toppene med et sammenpisket egg, og legg dem forsiktig på det varme stekebrettet. Stek i 10 minutter til den er hevet og gylden på toppen.
  • Spis lunken eller kald, sjenerøst toppet med syltetøy og clotted krem ( om du er så heldig!
  • Kan fryses når de er kalde.
  • Ved tining, sett de i stekovnen på ca. 160C i noen minutter og de blir som nybakte!

Tips og triks!

Å ha en skvis sitronsaft i melken syrner den litt, og kan ligne en syrlig kjernemelk, som ofte er brukt i scones. Den litt sure blandingen gir  bakepulveret en boost.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!