Pommes Anna

Foto: Shutterstock

Poteter på Annas vis, en fransk klassiker!

Skriv ut Del på Facebook
Pommes Anna er en potetrett som kan lages nesten ferdig dagen før den skal serveres og således en smart potetrett til mange mennesker. I tillegg er den kjempegod.
Det er nesten samme oppskrift som på potettårn på en annen side her i bloggen, potettårn.
30 – 40 min
200 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g poteter vanlig poteter eller bakepoteter
  • 150 g smør
  • 4 stilk timian
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sort pepper

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Ha smør i en liten kjele, og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til side, og tilsett timiankvister og hvitløk. La smøret hvile en stund. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke være med.
  • Skrell potene, og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle. Bland godt sammen.
  • Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med olje, og legg i potetskivene. Klem godt sammen. Dekk med smurt folie, kjenn med en kniv om potetene er møre og ta av folien slik at potetene får litt farge på toppen.
  • Sett formen i stekeovnen, og stek til potetene har fått en pen og gyllen farge. De skal bli helt gjennomstekte. Steketiden avhenger av størrelsen på formen. Det tar rundt 35 minutter med en ildfast form i normal størrelse.

Tips og triks!

Leg den gjerne dagen før den skal spises og varm den opp i stekeovn med smurt folie over rett før servering.
Jeg har ikke skylt potetene for stivelsen i potetene gjør at de henger bedre sammen når potetkaken skal skjæres i biter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!