Poteter på Annas vis, en fransk klassiker!
Pommes Anna er en potetrett som kan lages nesten ferdig dagen før den skal serveres og således en smart potetrett til mange mennesker. I tillegg er den kjempegod. Det er nesten samme oppskrift som på potettårn på en annen side her i bloggen, potettårn.
30 – 40 min
200 C
4 personer
Ingredienser
- 500 g poteter vanlig poteter eller bakepoteter
- 150 g smør
- 4 stilk timian
- 2 fedd hvitløk
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort pepper
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Ha smør i en liten kjele, og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til side, og tilsett timiankvister og hvitløk. La smøret hvile en stund. Bruk en liten øse til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke være med.
- Skrell potene, og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle. Bland godt sammen.
- Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med olje, og legg i potetskivene. Klem godt sammen. Dekk med smurt folie, kjenn med en kniv om potetene er møre og ta av folien slik at potetene får litt farge på toppen.
- Sett formen i stekeovnen, og stek til potetene har fått en pen og gyllen farge. De skal bli helt gjennomstekte. Steketiden avhenger av størrelsen på formen. Det tar rundt 35 minutter med en ildfast form i normal størrelse.
Tips og triks!
Leg den gjerne dagen før den skal spises og varm den opp i stekeovn med smurt folie over rett før servering.
Jeg har ikke skylt potetene for stivelsen i potetene gjør at de henger bedre sammen når potetkaken skal skjæres i biter.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!