Potet dauphinoise

Skriv ut Del på Facebook
En deilig potetrett skal ha et flott navn! Men det er rett og slett fløtegratinerte poteter med en liten vri.
45 + 30 min.
220 C
Allergener
Personer 8

Ingredienser
 

  • 750 g søtpoteter skrelt
  • 750 g vanlig potet jeg liker Nansen. Melne poteter er lurt å bruke
  • 300 ml kremfløte
  • 150 ml kylling eller grønnsakskraft
  • 50 g Parmesanost, revet

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 220 ° C Du trenger en 2-2,5 liter grunn ovnsfast form, smurt.
  • Skjær poteter veldig tynt ved hjelp av en skarp kniv eller skjærebladet på en prosessor.
  • Legg ett lag med blandede poteter i smurt form. Krydre med salt og pepper og drypp over litt fløte og kraft.
  • Fortsett å legge potetene og fløten og i lag til du har brukt alle ingrediensene.
    Skyv potetene ned i væsken med hendene, slik at de alle er dekket. Dryss med osten og dekk med folie.
  • Stek i den forvarmede ovnen i ca 40 minutter. Fjern folien og kok videre i 25-30 minutter, eller til de er gyldenbrune og potetene er gjennomstekte.
  • La stå i 5 minutter før servering.

Tips og triks!

Bruk den osten du liker best, men det må være en som smelter godt. Eller bland din egen blanding.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!