En deilig potetrett skal ha et flott navn! Men det er rett og slett fløtegratinerte poteter med en liten vri.
45 + 30 min.
220 C

8
Ingredienser
- 750 g søtpoteter skrelt
- 750 g vanlig potet jeg liker Nansen. Melne poteter er lurt å bruke
- 300 ml kremfløte
- 150 ml kylling eller grønnsakskraft
- 50 g Parmesanost, revet
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 ° C Du trenger en 2-2,5 liter grunn ovnsfast form, smurt.
- Skjær poteter veldig tynt ved hjelp av en skarp kniv eller skjærebladet på en prosessor.
- Legg ett lag med blandede poteter i smurt form. Krydre med salt og pepper og drypp over litt fløte og kraft.
- Fortsett å legge potetene og fløten og i lag til du har brukt alle ingrediensene. Skyv potetene ned i væsken med hendene, slik at de alle er dekket. Dryss med osten og dekk med folie.
- Stek i den forvarmede ovnen i ca 40 minutter. Fjern folien og kok videre i 25-30 minutter, eller til de er gyldenbrune og potetene er gjennomstekte.
- La stå i 5 minutter før servering.
Tips og triks!
Bruk den osten du liker best, men det må være en som smelter godt. Eller bland din egen blanding.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!