Potet fondant

DVS; stekt og bakt potet i kuber eller rundinger

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Tilbehør
30 – 40 min
220 C
4

Ingredienser
 

  • 4 stk bakepoteter eller andre poteter
  • olje
  • smør
  • kyllingkraft
  • urter, eks timian, rosmarin eller det du liker
  • hvitløksfedd.

Fremgangsmåte
 

  • Skrell bakepotetene og skjær av hver ende så de blir flate. Del dem i 2.
  • Vask dem i kaldt vann og tørk dem godt.
    Stek dem i smør og olje på hver side så de blir gyldne og fine. Legg i hvitløksfedd og urter etterhvert.
    Krydre med salt og pepper.
  • Legg de over i en ildfast form og hell på kyllingkraft til det rekker halvveis opp på potetene.
  • Stek de på 220 C ° i ca 30 – 40 min til de er helt møre.
    Øs de gjerne med kraften underveis i stekingen.
    Bruk kraften i sausen. Den smaker veldig godt.
  • Server til biff eller stek, de er fantastisk gode og de kan forberedes i god tid og stekes rett før servering.

Tips og triks!

I dag hadde jeg disse til lammestek, olala!   Av urter brukte jeg rosmarin, hvitløk og timian.  Til 3 bakepoteter dvs. 6 kubber potet brukte jeg 3 dl. ferdig kyllingkraft. 
Kraften som blir innkokt hadde jeg sammen med lammekraften til saus. 
Dette ble utrolig godt. 
Prøv selv, mye bedre enn vanlig bakte poteter og ikke særlig mye mer arbeid.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!