Potetpure

Potetpure er godt til alle gryteretter. Denne pureen er litt mykere enn den jeg pleier å lage, men smakte kjempegodt!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 400 g mandelpotet Jeg brukte bakepoteter.
  • 1 hvitløksfedd
  • 2-3 kvister frisk timian
  • 2,5 dl helmelk
  • 100 gram smør
  • Smak til med salt

Fremgangsmåte
 

  • Skrell potetene og kok til de er møre. Hell av vannet og la de dampe seg godt av. Knus hvitløksfeddet og gi det litt gylden farge i olje i en liten kjele. Ha i timian, smør og melk. La det trekke i noen minutter. Press potetene gjennom en sil. Sil så melk og smør over potetene og pisk det sammen.
  • Dryss gjerne litt persille over potetpureen ved servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!