Kilde: Koket.se
Salat
6
Ingredienser
- 1 kg nypoteter
- 8 egg
- 2 dl spinat
- spiselige blomster til pynt f.eks. gressløk
- 8 eggeplommer
- 4 ss rapsolje
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ts grovkornet sennep
- 1 pott fersk estragon
- 1 fersk hvitløk med topper
- salt
- pepper
Fremgangsmåte
- Børst potetene og kok opp i lettsaltet vann. Potetene skal være al dente. Hell av vannet og la potetene avkjøles. Skrell de gjerne om du ønsker det.
- Hardkok eggene.
- Fjern eggeplommene og mos dem med en skje eller gaffel. Sett eggehvitene til side til senere.
- Bland eggeplommene med rapsoljen. Rør inn de resterende ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
- Grovhakk eggehvitene og spinaten.
- Bland poteter, eggehviter og spinat med dressingen i en stor bolle. Pynt med spiselige blomster.
Tips og triks!
Det er jo litt tidlig for nypoteter, men små andre poteter går fint. Skrell de gjerne om du ønsker det.
Salaten blir riktig vakker med spiselig blomster.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!