Nypotetsalat med eggedressing

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: Koket.se
Salat
6

Ingredienser
 

  • 1 kg nypoteter
  • 8 egg
  • 2 dl spinat
  • spiselige blomster til pynt f.eks. gressløk
  • 8 eggeplommer
  • 4 ss rapsolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts grovkornet sennep
  • 1 pott fersk estragon
  • 1 fersk hvitløk med topper
  • salt
  • pepper

Fremgangsmåte
 

  • Børst potetene og kok opp i lettsaltet vann. Potetene skal være al dente. Hell av vannet og la potetene avkjøles. Skrell de gjerne om du ønsker det.
  • Hardkok eggene.
  • Fjern eggeplommene og mos dem med en skje eller gaffel. Sett eggehvitene til side til senere.
  • Bland eggeplommene med rapsoljen. Rør inn de resterende ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
  • Grovhakk eggehvitene og spinaten.
  • Bland poteter, eggehviter og spinat med dressingen i en stor bolle. Pynt med spiselige blomster.

Tips og triks!

Det er jo litt tidlig for nypoteter, men små andre poteter går fint. Skrell de gjerne om du ønsker det.
Salaten blir riktig vakker med spiselig blomster.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!