Prestostpai

Foto: Shuttterstock

Prestost kalles den » svenske parmesan».

Skriv ut Del på Facebook
Prestost kalles den " svenske parmesan" da kan minne noe om parmesan både i utseende og smak. Opprinnelig ble den produsert på Smålands prestegårder, hvor eldre og gjæret ostemasse ble tilsatt melken under ysting. Prästost finnes i ulike lagringer, denne typen er vellagret og litt kraftigere i smaken.
ca 15 min
225 C
+
+

Utstyr

  • 1 stor form eller mange små. Det blir ca 16 små former.

Ingredienser
 

Bunn

  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete
  • 125 g smør
  • 2 ss kaldt vann

Fyll

  • ½ stk squash
  • 1 ss smør
  • 2 dl revet prestost

Eggestand

  • 3 stk egg
  • 1 dl kremfløte
  • dl melk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Bland alle ingredienser kjapt i en matmølle til den samler seg. Pakk den inn og la den hvile litt i kjøleskapet. Ta den ut og kjevle tynt, så du kan kle en eller flere små former.
  • Strimle squashen og fres den kjapt i litt smør. Fordel den i formen (e) og dryss ost over.
  • Bland sammen eggestanden og hell over osten.
  • Stek som angitt.

Serveringsforslag

  • Server den lunken til en god salat, gjerne med sjømat som reker, kreps etc.

Tips og triks!

Du kan selvfølgelig bytte ut osten med en annen ost som du liker og som smelter godt. 
Men svenskehandelen florerer jo, så test den ut, den er er sabla god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!