Prestost kalles den » svenske parmesan».
Prestost kalles den " svenske parmesan" da kan minne noe om parmesan både i utseende og smak. Opprinnelig ble den produsert på Smålands prestegårder, hvor eldre og gjæret ostemasse ble tilsatt melken under ysting. Prästost finnes i ulike lagringer, denne typen er vellagret og litt kraftigere i smaken.
ca 15 min
225 C
+
+
Utstyr
- 1 stor form eller mange små. Det blir ca 16 små former.
Ingredienser
Bunn
- 2 dl hvetemel
- 1 dl sammalt hvete
- 125 g smør
- 2 ss kaldt vann
Fyll
- ½ stk squash
- 1 ss smør
- 2 dl revet prestost
Eggestand
- 3 stk egg
- 1 dl kremfløte
- 1½ dl melk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Bunn
- Bland alle ingredienser kjapt i en matmølle til den samler seg. Pakk den inn og la den hvile litt i kjøleskapet. Ta den ut og kjevle tynt, så du kan kle en eller flere små former.
- Strimle squashen og fres den kjapt i litt smør. Fordel den i formen (e) og dryss ost over.
- Bland sammen eggestanden og hell over osten.
- Stek som angitt.
Serveringsforslag
- Server den lunken til en god salat, gjerne med sjømat som reker, kreps etc.
Tips og triks!
Du kan selvfølgelig bytte ut osten med en annen ost som du liker og som smelter godt.
Men svenskehandelen florerer jo, så test den ut, den er er sabla god!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!