Prinsessekake

Foto: Melange

Dette er mammas gamle oppskrift.

Skriv ut Del på Facebook
Ca. 35 min.
200 C

Ingredienser
 

  • 250 g mel
  • 25 g sukker
  • 50 g gjær
  • dl melk ca 37 °
  • 100 g smør
  • 2 stk egg
  • en klype salt

Fremgangsmåte
 

  • Ha hvetemel, sukker, salt, egg, kardemomme og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter.
    250 g mel, 25 g sukker, 50 g gjær, 1½ dl melk, 2 stk egg, en klype salt
  • Kutt smør i terninger og tilsett i deigen. Elt videre i ca. 10 minutter, til deigen blir myk og elastisk.
    100 g smør
  • Ta gjerne «glutentesten» mot slutten av eltingen. Strekk i deigen – føles den kort, bør den eltes litt til. Er den elastisk og smidig er den klar for heving.
  • Dekk til deigen og la heve i ca. 45 minutter, eller til dobbel størrelse.
  • Ta litt av deigen og kjevle ut til en rund leiv som du legger i bunnen av formen.
  • Kjevle resten av leiven til en avlang leiv.
    Smør enten mandelmasse ( det foretrekker jeg) på eller vaniljekrem eller smør med sukker og kanel.
    Eller en blanding av de to siste.
  • Jeg foretrekker mandelmasse, du kan bruke den ferdige mandelmassen på pose.
    Eller denne https://www.matgleden.no/margposteier/
  • Rull leiven stramt sammen og del i 8 biter som det setter tett i tett i formen.
  • Stek som angitt. Sjekk kaken og se at den ikke blir for brun på toppen.
    Jeg pleier å sette den på nest nederste rille.
  • La kaken bli kald og ha på melisglasur ved servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!