Quiche lorraine

Foto Anne Eek

Skriv ut Del på Facebook
30 min +tiden i ovnen
+
Ca 30-40 min
200 gr nederst i ovnen
Lett

Utstyr

  • Paiform eller vanlig kakeform ca 25 cm

Ingredienser
 

  • 200 gram baconterninger
  • 1 st brokkoli forvelles kjapt
  • 4 stk egg
  • 2 dl helmelk
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt muskatnøtt
  • ca. 2 dl gratineringsost

Fremgangsmåte
 

  • Stek baconterningene i en stekepanne på middels sterk varme i cirka 5 minutter. Legg baconet over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
    Forvell brokkolien kjapt i kokene vann tilsatt salt.
  • Pisk egg, melk og crème fraîche godt sammen. Smak til med pepper og malt muskatnøtt.
  • Fordel baconterningene og brokkolibiter utover paibunnen, og hell over eggeblandingen.
  • Stek paien midt i ovnen i 30 til 40 minutter. Sjekk om den er passe brun og ikke disser når du skyver på formen.
    La paien avkjøle på benken i cirka 10 minutter før den serveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!