Foto Anne Eek
30 min +tiden i ovnen
Ca 30-40 min
200 gr nederst i ovnen
Lett
Utstyr
- Paiform eller vanlig kakeform ca 25 cm
Ingredienser
- 200 gram baconterninger
- 1 st brokkoli forvelles kjapt
- 4 stk egg
- 2 dl helmelk
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts malt muskatnøtt
- ca. 2 dl gratineringsost
Fremgangsmåte
- Stek baconterningene i en stekepanne på middels sterk varme i cirka 5 minutter. Legg baconet over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.Forvell brokkolien kjapt i kokene vann tilsatt salt.
- Pisk egg, melk og crème fraîche godt sammen. Smak til med pepper og malt muskatnøtt.
- Fordel baconterningene og brokkolibiter utover paibunnen, og hell over eggeblandingen.
- Stek paien midt i ovnen i 30 til 40 minutter. Sjekk om den er passe brun og ikke disser når du skyver på formen.La paien avkjøle på benken i cirka 10 minutter før den serveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!