Favoritt lørdagsmiddag, og restene smaker godt til frokost søndag!
30 min +tiden i ovnen
Ca 30-40 min
200 gr nederst i ovnen
Lett
0
Utstyr
- Paiform eller vanlig kakeform ca 25 cm
Ingredienser
Tertebunnen
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- ca. 1 dl kaldt vann
- 1 ts eddik
Paifyll
- 200 gram baconterninger
- 1 st brokkoli forvelles kjapt
- 4 stk egg
- 2 dl fløtemelk
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts malt muskatnøtt
- ca. 2 dl gratineringsost
Fremgangsmåte
Tertebunn
- Smøret smuldres i melet. Tilsett vann og eddik og kjør deigen raskt sammen i en foodprossesor. Pakk deigen inn og la den hvile i kjøleskapet ca 1 t. før den kjevles ut.250 g smør, 250 g hvetemel, ca. 1 dl kaldt vann, 1 ts eddik
- Kle ut bunnen og kle en form på ca 25 cm. Prikk bunnen med en gaffel og stek den på 200° i ca 10 min. Ha i fyllet og stek den som angitt på 180°
Paifyll
- Stek baconterningene i en stekepanne på middels sterk varme i cirka 5 minutter. Legg baconet over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.Forvell brokkolien kjapt i kokene vann tilsatt salt.200 gram baconterninger, 1 st brokkoli
- Pisk egg, melk og crème fraîche godt sammen. Smak til med pepper og malt muskatnøtt.4 stk egg, 2 dl fløtemelk, 2 dl crème fraîche, 0.5 ts pepper, 0.5 ts malt muskatnøtt
- Fordel baconterningene og brokkolibiter utover paibunnen, og hell over eggeblandingen.Dryss over osten, eller bland den i egg/fløtemelkblandingen.
- Stek paien midt i ovnen i 30 til 40 minutter. Sjekk om den er passe brun og ikke disser når du skyver på formen.La paien avkjøle på benken i cirka 10 minutter før den serveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!