Quiche lorraine

Foto: Anne

Favoritt lørdagsmiddag, og restene smaker godt til frokost søndag!

Skriv ut Del på Facebook
30 min +tiden i ovnen
+
Ca 30-40 min
200 gr nederst i ovnen
Lett
0

Utstyr

  • Paiform eller vanlig kakeform ca 25 cm

Ingredienser
 

Tertebunnen

  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • ca. 1 dl kaldt vann
  • 1 ts eddik

Paifyll

  • 200 gram baconterninger
  • 1 st brokkoli forvelles kjapt
  • 4 stk egg
  • 2 dl fløtemelk
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts malt muskatnøtt
  • ca. 2 dl gratineringsost

Fremgangsmåte
 

Tertebunn

  • Smøret smuldres i melet. Tilsett vann og eddik og kjør deigen raskt sammen i en foodprossesor.
    Pakk deigen inn og la den hvile i kjøleskapet ca 1 t. før den kjevles ut.
    250 g smør, 250 g hvetemel, ca. 1 dl kaldt vann, 1 ts eddik
  • Kle ut bunnen og kle en form på ca 25 cm. Prikk bunnen med en gaffel og stek den på 200° i ca 10 min. Ha i fyllet og stek den som angitt på 180°

Paifyll

  • Stek baconterningene i en stekepanne på middels sterk varme i cirka 5 minutter. Legg baconet over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
    Forvell brokkolien kjapt i kokene vann tilsatt salt.
    200 gram baconterninger, 1 st brokkoli
  • Pisk egg, melk og crème fraîche godt sammen. Smak til med pepper og malt muskatnøtt.
    4 stk egg, 2 dl fløtemelk, 2 dl crème fraîche, 0.5 ts pepper, 0.5 ts malt muskatnøtt
  • Fordel baconterningene og brokkolibiter utover paibunnen, og hell over eggeblandingen.
    Dryss over osten, eller bland den i egg/fløtemelkblandingen.
  • Stek paien midt i ovnen i 30 til 40 minutter. Sjekk om den er passe brun og ikke disser når du skyver på formen.
    La paien avkjøle på benken i cirka 10 minutter før den serveres.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!