Rabarbra kompott

Det finnes veldig mange oppskrifter med rabarbra, jeg lager kompott slik min bestemor lærte meg. Vi hadde mengder av rabarbra der jeg vokste opp, så kald rabarbra suppe, kompott og grøt var hverdagsdessert om våren. Servert med melk, ingen fløte eller is den gangen!

Mine barnebarn elsket denne og særlig med vaniljesaus på, de skapte bollen tom!

Skriv ut Del på Facebook
Bruk de fine nye stilkene av rabarbra til noe knallgodt!!

Ingredienser
 

  • 400 gr rabarbra
  • 4-5 dl vann
  • 500 gr jordbær
  • 150 gr sukker
  • potetmelsjevning

Fremgangsmåte
 

  • Skrell og del opp rabarbra. Nye fine stilker behøver ikke skrelles. Hell over vannet og la rabarbraen koke i ca 10 min, til du ser at rabarbraen blir finfordelt. Tilsett jordbær i biter og gi et oppkok, skru av platen. Lag potetmelsjevning ved å ta 2 ss potetmel og bland med vann. Rør godt. Hell i kompotten til passe tykkelse. Obs, den tykner fort, så ha i litt og litt av gangen.
  • Smak til med sukkeret, noen liker den søt, andre syrlig. jeg synes denne blir passe syrlig. Server kald med fløte eller vaniljesaus. Is er også godt til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!