Det finnes veldig mange oppskrifter med rabarbra, jeg lager kompott slik min bestemor lærte meg. Vi hadde mengder av rabarbra der jeg vokste opp, så kald rabarbra suppe, kompott og grøt var hverdagsdessert om våren. Servert med melk, ingen fløte eller is den gangen!
Mine barnebarn elsket denne og særlig med vaniljesaus på, de skapte bollen tom!
Bruk de fine nye stilkene av rabarbra til noe knallgodt!!
0
Ingredienser
- 400 gr rabarbra
- 4-5 dl vann
- 500 gr jordbær
- 150 gr sukker
- potetmelsjevning
Fremgangsmåte
- Skrell og del opp rabarbra. Nye fine stilker behøver ikke skrelles. Hell over vannet og la rabarbraen koke i ca 10 min, til du ser at rabarbraen blir finfordelt. Tilsett jordbær i biter og gi et oppkok, skru av platen. Lag potetmelsjevning ved å ta 2 ss potetmel og bland med vann. Rør godt. Hell i kompotten til passe tykkelse. Obs, den tykner fort, så ha i litt og litt av gangen.
- Smak til med sukkeret, noen liker den søt, andre syrlig. jeg synes denne blir passe syrlig. Server kald med fløte eller vaniljesaus. Is er også godt til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!