Rabarbra krem/curd

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på tertebunn er HER

Ingredienser
 

  • 600 gram rabarbra
  • 4 egg
  • 200 gram smør i terninger
  • 4 teskjeer maizena
  • 175 gram finkornet sukker

Fremgangsmåte
 

  • Hakk rabarbra i mindre biter, og kok opp i vann. Kok til det hele har blitt «rabarbragrøt». Sil av «rabarbrakjøttet» og la væsken koke videre til den er redusert til omtrent 2 dl.
    Trekk gryta av varmen og rør inn sukker.
    Visp sammen egg og pisk dem godt inn i gryta.
    Sett gryta tilbake på svak varme. Varm opp under omrøring til væsken tykner. Unngå at det hele koker (koking medfører fare for curd med eggerørebiter).
    Trekk gryta av varmen når væsken har tyknet og rør inn smøret klattvis.
  • Sil curden over i en bolle for få en helt glatt krem

Tips og triks!

Til ca 2,5 dl juice bruk 4 egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!