Matgleden - Anne Bullen Eek

Rabarbra krem/curd

Matgleden

22. juni 2023

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Oppskrift på tertebunn er HER
Matgleden

Ingredienser
 

  • 600 gram rabarbra
  • 4 egg
  • 200 gram smør i terninger
  • 4 teskjeer maizena
  • 175 gram finkornet sukker

Fremgangsmåte
 

  • Hakk rabarbra i mindre biter, og kok opp i vann. Kok til det hele har blitt «rabarbragrøt». Sil av «rabarbrakjøttet» og la væsken koke videre til den er redusert til omtrent 2 dl.
    Trekk gryta av varmen og rør inn sukker.
    Visp sammen egg og pisk dem godt inn i gryta.
    Sett gryta tilbake på svak varme. Varm opp under omrøring til væsken tykner. Unngå at det hele koker (koking medfører fare for curd med eggerørebiter).
    Trekk gryta av varmen når væsken har tyknet og rør inn smøret klattvis.
  • Sil curden over i en bolle for få en helt glatt krem
Matgleden

Tips og triks!

Til ca 2,5 dl juice bruk 4 egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!