Rabarbraterte

Skriv ut Del på Facebook
Bakst
+
0

Ingredienser
 

  • 1 stk ferdig paibunn
  • 1 ss mel
  • 400 g rabarbra
  • 80 g granulert sukker
  • 30 g usaltet smør ved romtemperatur
  • 3 ss sukker
  • 3 ss malte mandler
  • 1 stk appelsin, kun raspet skall
  • 2 stk store egg
  • 75 ml kremfløte
  • 1 ss melis siktes oppå den ferdige paien

Fremgangsmåte
 

  • Ha paibunnen i en 24 cm terteform. Dekk til med folie og avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter.
    ( du kan fint lage tertebunnen selv, oppskrift er her: tertebunn )
  • Forvarm ovnen til 160 ° C
  • Vask og skrell rabarbraen og skjær i lengder på 3 cm. Ha dem en ildfast form, dryss over sukker og dekk med folie. Stek i 15-20 minutter, til de er bare møre, men fremdeles holder formen. La avkjøles helt. Når rabarbraen er kald, sil den, og spar på juicen.
  • Øk temperaturen på ovnen til 200 ° C
    Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i ca 15 minutter, Sett den til side og reduser ovnens temperatur til 180 ° C
  • I mellomtiden pisker du smør og sukker hvitt.
  • Tilsett mandlene og appelsinskall, deretter eggene, en om gangen. Tilsett kremfløte og 100 ml av rabarbrajuicen, og rør forsiktig inn.
  • Ha den bakte rabarbraen over paibunnen og hell forsiktig over deigen.
  • Stek i 35-40 minutter, til det er stivnet og lett brunet. La det avkjøles, og dryss med melis.

Tips og triks!

Du kan fint lage en tertebunn selv, da finner du oppskrift her
Bilde fra Sainsbury`s
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!