Bakst
+
0
Ingredienser
- 1 stk ferdig paibunn
- 1 ss mel
- 400 g rabarbra
- 80 g granulert sukker
- 30 g usaltet smør ved romtemperatur
- 3 ss sukker
- 3 ss malte mandler
- 1 stk appelsin, kun raspet skall
- 2 stk store egg
- 75 ml kremfløte
- 1 ss melis siktes oppå den ferdige paien
Fremgangsmåte
- Ha paibunnen i en 24 cm terteform. Dekk til med folie og avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter.( du kan fint lage tertebunnen selv, oppskrift er her: tertebunn )
- Forvarm ovnen til 160 ° C
- Vask og skrell rabarbraen og skjær i lengder på 3 cm. Ha dem en ildfast form, dryss over sukker og dekk med folie. Stek i 15-20 minutter, til de er bare møre, men fremdeles holder formen. La avkjøles helt. Når rabarbraen er kald, sil den, og spar på juicen.
- Øk temperaturen på ovnen til 200 ° C Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i ca 15 minutter, Sett den til side og reduser ovnens temperatur til 180 ° C
- I mellomtiden pisker du smør og sukker hvitt.
- Tilsett mandlene og appelsinskall, deretter eggene, en om gangen. Tilsett kremfløte og 100 ml av rabarbrajuicen, og rør forsiktig inn.
- Ha den bakte rabarbraen over paibunnen og hell forsiktig over deigen.
- Stek i 35-40 minutter, til det er stivnet og lett brunet. La det avkjøles, og dryss med melis.
Tips og triks!
Du kan fint lage en tertebunn selv, da finner du oppskrift her
Bilde fra Sainsbury`s
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!