Tradisjonsrik førjulsmiddag for mange. Når rakfisken begynner å komme, da blir det fest!
4 personer
Ingredienser
- ca 800 gr rakfisk ca 200 g pr. person
- 2 beger rømme gjerne Rørosrømme
- 1 stk purre
- 2 stk løk gul eller rød, den du liker best
- 1 glass syltede rødbeter
- smør
- mandelpoteter eller ringerikspoteter ca 3-4 pr person
- Erteflatbrød eller Holmen
- lefser om man liker det.
- 8-10 stk kokte egg, smilende
Fremgangsmåte
- Det er mye arbeid å rense rakfisken selv, men det går selvfølgelig an. Jeg kjøper ferdig renset og den mildeste av rakfiskene. De kommer gjerne i 3 "styrker" etter hvor lenge de har vært lagret.
- Skjær den pent opp og legg den på fat. Skjær opp purre i ringer, jeg skyller den i i iskaldt vann og trommler den i en salatslynge så den blir tørr.Løken deles i 2 og skjæres i skiver, er den veldig sterk kan du legge den litt i isvann og behandle som purren etterpå.
- Kok eggene så de blir smilende, avkjøl de raskt.
- Potene kokes FORSIKTIG skrelles etterpå og holdes varme.
- Smøret pisker jeg opp med litt flaksalt og har i en liten krukke.
- Rømmen pisker jeg også opp.
- De syltede rødbeter dryppes godt av.
- Så er det bare å nyte med poteter, rømme flatbrød eller lefse. Det er smak og behag, smakelig måltid!

Tips og triks!
Rakfisk fra Noraker gård er veldig godt! Med erteflatbrød
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!





