Matgleden - Anne Bullen Eek

Rakfisk med tilbehør

Matgleden

25. november 2016

, ,

Foto: Shutterstock

Tradisjonsrik førjulsmiddag for mange. Når rakfisken begynner å komme, da blir det fest!

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
4 personer

Ingredienser
 

  • ca 800 gr rakfisk ca 200 g pr. person
  • 2 beger rømme gjerne Rørosrømme
  • 1 stk purre
  • 2 stk løk gul eller rød, den du liker best
  • 1 glass syltede rødbeter
  • smør
  • mandelpoteter eller ringerikspoteter ca 3-4 pr person
  • Erteflatbrød eller Holmen
  • lefser om man liker det.
  • 8-10 stk kokte egg, smilende

Fremgangsmåte
 

  • Det er mye arbeid å rense rakfisken selv, men det går selvfølgelig an. Jeg kjøper ferdig renset og den mildeste av rakfiskene. De kommer gjerne i 3 "styrker" etter hvor lenge de har vært lagret.
  • Skjær den pent opp og legg den på fat.
    Skjær opp purre i ringer, jeg skyller den i i iskaldt vann og trommler den i en salatslynge så den blir tørr.
    Løken deles i 2 og skjæres i skiver, er den veldig sterk kan du legge den litt i isvann og behandle som purren etterpå.
  • Kok eggene så de blir smilende, avkjøl de raskt.
  • Potene kokes FORSIKTIG skrelles etterpå og holdes varme.
  • Smøret pisker jeg opp med litt flaksalt og har i en liten krukke.
  • Rømmen pisker jeg også opp.
  • De syltede rødbeter dryppes godt av.
  • Så er det bare å nyte med poteter, rømme flatbrød eller lefse.
    Det er smak og behag, smakelig måltid!
Matgleden

Tips og triks!

Rakfisk fra Noraker gård er veldig godt!  Med erteflatbrød 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Ruccolapesto

Enkel kyllinglever paté