Rårevet eplepai

Foto: Koket.se

En litt anderledes pai med en nydelig smak.

Skriv ut Del på Facebook
30 – 35 min
225 C

Ingredienser
 

Bunn

  • 150 g smør romtemperatur
  • 1 ts salt
  • 2 ss vann
  • 3 dl hvetemel

Fyll

  • 5-6 epler
  • 150 g smør romtemperatur
  • 3,5 dl perlesukker
  • 2 egg

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Bland raskt sammen alle ingrediensene til paideigen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Kjevle så ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 20 cm i diameter, eller i en støpejernsstekepanne hvis du ikke har en form. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Fyll

  • Riv eplene grovt med skallet til du har nådd 7,5 dl. Det er også mulig å blande eplene med for eksempel revet kvede. Klem ut væske av eplene, så de ikke blir så våte.
  • Pisk så smør, sukker og egg sammen til en røre og bland inn de revne eplene. Fordel fyllet jevnt i formen og stek deretter midt i ovnen i ca 30 minutter på 225 grader.
  • Paien kan se litt rennende ut når den er klar, men fyllet vil stivne etterhvert som det avkjøles.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!