Rårevet eplepai

Oppskrift og bilde fra Mandelmanns gård.

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
+ 30 min i ovnen
230C
6

Ingredienser
 

Paibunn

  • 150 g smør romtemperatur
  • 1 krm salt
  • 2 ss vann
  • 3 dl hvetemel

Fyll

  • 5-6 stk epler
  • 150 g smør romtemperatur
  • 3,5 dl strøsukker
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte
 

Pai

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 20 cm i diameter, eller i en stekepanne av støpejern hvis du ikke har noen form. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Fyll

  • Riv eplene grovt med skallet til du har nådd 7,5 dl. Det er også mulig å blande eplene med for eksempel revet kvede.
  • Visp deretter sammen smør, sukker og egg til en røre og bland inn de raspede eplene. Fordel fyllet jevnt i formen og stek deretter midt i ovnen i ca 30 minutter på 225 grader.
  • Kaken ser kanskje litt flytende ut når den er klar, men fyllet stivner etter en stund når den er avkjølt.

Tips og triks!

Serveres kald med vaniljesaus, nam,nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!