Matgleden - Anne Bullen Eek

Rårevet eplepai

Matgleden

28. september 2021

Oppskrift og bilde fra Mandelmanns gård.

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
+ 30 min i ovnen
230C
6

Ingredienser
 

Paibunn

  • 150 g smør romtemperatur
  • 1 krm salt
  • 2 ss vann
  • 3 dl hvetemel

Fyll

  • 5-6 stk epler
  • 150 g smør romtemperatur
  • 3,5 dl strøsukker
  • 2 stk egg

Fremgangsmåte
 

Pai

  • Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
  • Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 20 cm i diameter, eller i en stekepanne av støpejern hvis du ikke har noen form. Sett i kjøleskapet mens fyllet lages.

Fyll

  • Riv eplene grovt med skallet til du har nådd 7,5 dl. Det er også mulig å blande eplene med for eksempel revet kvede.
  • Visp deretter sammen smør, sukker og egg til en røre og bland inn de raspede eplene. Fordel fyllet jevnt i formen og stek deretter midt i ovnen i ca 30 minutter på 225 grader.
  • Kaken ser kanskje litt flytende ut når den er klar, men fyllet stivner etter en stund når den er avkjølt.
Matgleden

Tips og triks!

Serveres kald med vaniljesaus, nam,nam!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Gazpacho

Glutenfri eplepai