Biff Bourgogne

Biff Bourgogne
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Dette var rett og slett den beste gryteretten jeg har smakt i høst, jeg tror cognac gjorde susen sammen med god kraft fra Jacobs på Holtet!
Porsjoner Forberedelse
6 personer 30 min
Koke/steketid
1,5 time
Porsjoner Forberedelse
6 personer 30 min
Koke/steketid
1,5 time
Biff Bourgogne
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Dette var rett og slett den beste gryteretten jeg har smakt i høst, jeg tror cognac gjorde susen sammen med god kraft fra Jacobs på Holtet!
Porsjoner Forberedelse
6 personer 30 min
Koke/steketid
1,5 time
Porsjoner Forberedelse
6 personer 30 min
Koke/steketid
1,5 time
Ingredienser
Porsjoner: personer
Enheter:
Instruksjoner
Først
  1. Hakk alle grønnsaker, bacon og kjøtt. Brun bacon i olivenoljen, ta den ut med en hullsleiv og sett tilside. Brun værelsestemperert kjøtt i samme fettet, litt etter litt og sett til side.
  1. Brun gulerøttene og løken ca 10 min sammen med salt og pepper. Ha i hvitløken mot slutten.
  2. Hell 1/2 kopp Cognac over blandingen og tenn på. OBS !!! Ha ikke viften på når du gjør dette, det kan ta fyr i fettet. Men ganske stilig å se på!
Bland
  1. Legg så kjøtt og bacon tilbake i kasserollen og hell over vin og kraft til det dekker kjøttet. Nå kan du velge om du vil la gryten putre på komfyren eller om du vil sette den i stekovnen. La den komme i kok igjen og sett den i stekovnen på 120 gr. ca 1t og 15 min. til kjøttet er mørt.
  2. God hjemmelaget kraft kan du få ferdig hos Jacobs på Holtet ved Oslo. Går ikke det kan du selvsagt lage egen kraft eller bruke det du får tak i.
Serveringsforslag
  1. En god potetmos av eks. bakepoteter, mandlepoteter eller Kerrs Pink. Jeg fortrekker Kerrs Pink. En potetmos lager du enkelt ved å koke poteter møre uten salt, knuse de og blande inn smør og salt og pepper. Dryss over persille eller timian Velbekomme!
Del denne oppskriften