17 mai Bløtkake

 

 

17 mai Bløtkake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
10
Porsjoner
10
17 mai Bløtkake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
10
Porsjoner
10
Ingredienser
Jordbærmousse
Vaniljekrem
Sukkerbrød
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Jordbærmousse
  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8 minutter. Kok opp 1/3 av jordbærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av jordbærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Pisk kremen, men ikke for stiv, bare myke topper. Bland den forsiktig med jordbærpureen.
Vaniljekrem
  1. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Kok opp melken med frø fra vaniljestangen. Hell kokende melk over eggeblandingen , mens du rører. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp til ca 82 gr. Rør godt med en visp hele tiden. Avkjøl. Pisk krem til myke topper, hell den oppbløtte gelantinen i en tynn stråle i kremen mens du visper. Pisk opp den kalde vaniljekremen og bland inn kremen.
Montering
  1. Bruk kakeringen fra formen. Sett kaken på fatet og sett ringen rundt. Bruk gjerne en plastremse inni ringen. Legg i den første bunnen, dynk den med det du liker og hell moussen over. Sett tilbake i kjøleskap for å stivne. Når den er stiv legges den andre bunnen på og hell på vaniljekremen. Legg skivede jordbær og blåbær over kremen, ( bruk de bærene du liker). Legg på den siste bunnen. Smør opp kaken med pisket krem. Legg på marsipanlokk om du vil ha det. Hvis ikke sprøyt kremen ut i fint mønster.
Sukkerbrød
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis Steking 160 gr ca 40 min.
  2. Sikt melet med bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell i en 22 cm form og stek på nederste rille.
Notater

Oppskrift på sukkerbrød finner du HER

Del denne oppskriften