Boeuf Bourguignon

Skriv ut Del på Facebook
Dette er Julia Childs oppskrift, ihvertfall så lik orginalen som mulig ! Gryten over alle gryter nå når høsten nærmer seg. Her må man bruke kjøtt som egner seg til å trekke lenge, altså ikke biff.

Ingredienser
 

  • 100 gr bacon I biter
  • 1 kg benfri høyrygg eller annet grytekjøtt
  • 3 ss mel
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 ss tomatpure
  • Ca ½ flaske rødvin
  • Ca 2,5 dl kjøttkraft
  • 2 stk laurbærblad
  • timian
  • salt og pepper
  • Ca 10 stk sjalott eller sølvløk små løk
  • Ca 250 gr sjampignon
  • persille ved servering

Fremgangsmåte
 

  • Kutt bacon i fine biter og løken kuttes smått opp. Brun begge deler i smør og ha i en kjele/ gryte.
  • Kutt kjøttet i ca 3x3 cm biter og brun kjøttet i olje. Ha kjøttet over i en ildfast form og sett den i stekovnen på 225 gr i ca 20 min for å brune litt mer.
  • Skrell og kutt gulrøttene i store biter og brun de litt. Kok ut pannen i litt vann og hell i gryta.
  • Ha kjøttet over i gryta og ha over melet, rør litt rundt så det fordeler seg. Ha i tomatpure og krydder.
  • Hell først på rødvin, så kraft til det nesten dekker kjøttet. Kjøttet vil også avgi væske og da blir det for mye om kjøttet dekkes helt med en gang.
  • Sett gryten i stekovnen på 150 gr eller la den stå og putre på ovnen i ca 3 t. Kjøttet skal være helt mørt.
  • Like før servering, stekes småløken og sjampignonen og has over. La gryten surre litt, så løken blir mør.
  • Server med ris eller potetmos. Velbekomme !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!