Eltefritt brød

Eltefritt brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider: Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød: Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
Porsjoner
2 former
Porsjoner
2 former
Eltefritt brød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider: Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød: Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
Porsjoner
2 former
Porsjoner
2 former
Ingredienser
Porsjoner: former
Enheter:
Instruksjoner
Bland
  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være løs.
  2. Smør 2 former godt, fordel deigen så likt som mulig i formene og glatt deigen på toppen. Dryss gjerne noe frø over
  1. La brødene heve til dobbel størrelse, ca 40 - 50 min.
  2. Stekes på 225 gr. i 45 min nederst i ovnen, hvis du vil ha en sprøere skorpe, kan du ta de ut av formene og steke de litt til.
Notater

Hvis du oppbevarer brødet i et stykke tøy, eks opptørkhåndkle, holder skorpen seg sprø mye lenger.

Lunkent brød  med Svolværpostei, da er jeg i den syvende himmel!!

Del denne oppskriften