Gjøksyresirup

 

Til denne brukte jeg oppskriften til Berit Nordgarden på Søtsiden.

Gjøksyren har jeg plukket i skogen på Hurum, det bugner av den tidlig på våren, gjerne når Hvitveisen begynner å visne og like før Liljekonvallen titter frem.

Her er link til en fantastisk bildeside av Gjøksyre.

 

Gjøksyresirup
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Gjøksyre er så uendelig mye mindre og lettere en engsyre, så her måtte jeg være veldig tålmodig. Jeg hadde en halvfull kurv og var spent på vekta! 50 gr :). Vel det var da noe!!
Porsjoner
1
Porsjoner
1
Gjøksyresirup
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Gjøksyre er så uendelig mye mindre og lettere en engsyre, så her måtte jeg være veldig tålmodig. Jeg hadde en halvfull kurv og var spent på vekta! 50 gr :). Vel det var da noe!!
Porsjoner
1
Porsjoner
1
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Hakk gjøksyren litt
  2. Kok opp vann, sukker og sitronsyre og rør til sukkeret er oppløst.
  3. Hell blandingen over gjøksyren og la den stå kjølig i en 4-5 dager. Jeg brukte et syltetøyglass som ble sterilisert gjennom koking.
  4. Sil av bladene gjennom et saftklede, og hell saften på steril flaske eller glass.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Name
Email
Website

five + six =