Grønn tomatmarmelade

I år ble det veldig mange umodne tomater i drivhuset.  Min nabo Randi på 93, foreslo å lage en grønn tomatmarmelade.  Det hadde hennes søster gjort i alle år.  Hun var så snill å låne meg Henriette Schønberg Erkens kokebok  fra 1947 og der sto oppskriften. Prosessen er ikke gjort på en dag, men var absolutt verd jobben. Dette blir en slager hos oss i tillegg til tyttebærsyltetøyet.

Grønn tomatmarmelade
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Grønn tomatmarmelade
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Marmelade
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Koking av tomatene
  1. Kok tomatene i en blanding av 50/50 vann og eddik, ca 5 min til man lett kan trekke av skallet. Væsken skal stå akkurat over tomatene. Hell væsken i et fat og legg tomatene oppi, la alt stå å trekke til neste dag.
Marmelade
  1. Bland sukker, vann, eddik og vanilje og la det koke til en sirup, Legg i tomatene og kok i 4 min. Alt helles opp i fatet og står til neste dag. Gi tomatene et oppkok neste dag og ta de opp med en hullsleiv og legg på tørre rene glass. La laken småkoke i 30 min. og hell den over tomatene. Den skal koke litt inn for å bli tykkere. Skru lokket godt til og snu glasset på hodet. Vips er vinterens smakfulle middagstilbehør ferdig!!
Del denne oppskriften