Grytebrød

Grytebrød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Grytebrød
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Bland sammen alt det tørre, tilsett vann og rør sammen til en glatt klissete deig. Dekk bakebollen med lokk /plast og sett til heving i 10-12 timer på kjøkkenbenken.
  2. Før steking, sett gryten med lokk på nederste rille i kald stekeovn og varm opp til 250 °C.
  3. Ta ut den varme gryten (husk tykke grytekluter!). Dryss ev. litt grovt mel eller semulegryn i bunnen av gryten. Hell/fordel deigen i gryten, glatt den til på toppen. Legg på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Senk temperaturen til 200 °C og stek brødet i 50 min - 1 time. Ta av lokket og stek videre i 10-15 min. Bank på brødet: Det skal være en hul lyd når det er ferdigstekt og toppen skal være gyllen.
  4. Hvelv brødet over på en rist. Det kan være fristende å skjære i brødet med en gang, men la det hvile minst 30 min før det skjæres opp.
  5. Pakk brødet i et kjøkkenhåndkle ved oppbevaring.
Del denne oppskriften