Jordbærmoussekake

Jordbærmoussekake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
En frisk og veldig Jordbærmoussekake. Her kan man bruke melløs sjokoladebunn også.
Koke/steketid
180gr ca 20 min
Koke/steketid
180gr ca 20 min
Jordbærmoussekake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
En frisk og veldig Jordbærmoussekake. Her kan man bruke melløs sjokoladebunn også.
Koke/steketid
180gr ca 20 min
Koke/steketid
180gr ca 20 min
Ingredienser
Mandelbunn
Jordbærkrem
Panna cotta
Gele
Porsjoner: 24 cm form
Enheter:
Instruksjoner
Mandelbunn
  1. Pisk halvparten av melisen med eggehviten til det blir helt stivt.
  2. Vend forsiktig inn resten av melisen og mandlene. Ha røren i en godt smurt rund form, 24 cm i diameter.
  3. Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Jordbærkrem
  1. Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Kok opp halvparten av jordbær­saft/-pure og sukkeret. Tilsett gela­tinen og resten av jordbærsaft/ -pure. Bland forsiktig i yoghurt. Avkjøl litt. Pisk fløten ikke for stiv og løft denne inn.
Panna cotta
  1. Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Stryk geleen forsiktig på kaken når den er avkjølt, men ikke stiv­net. Kok opp halvparten av skogs-bærsaft/-pure og sukkeret. Tilsett gelatinen og resten av saft/pure. Bland forsiktig i naturell yoghurt. Hell dette i en rund form, ca. 20-22 cm og frys dette.
Gele
  1. Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm opp jordbærsaft med ¾ dl vann, glukose og sukkeret. Bland maisenna med ¾ dl vann og rør det i saften når den koker. La dette koke i 3 minutter. Avkjøl litt og ha i gelatinen. Avkjøl.
Sett sammen
  1. Legg mandelbunnen på et fat og sett en smurt kakering rundt. Hell over halvparten av jordbærkremen og legg på den frosne panna cottaen. Fyll over med resten av kremen. Sett kaldt til det stivner. Stryk geleen over den kalde kaken, geleen må være avkjølt, men ikke stiv. Bruk gjerne gelepulver
Del denne oppskriften