Kokt kald makrell

Kokt kald makrell
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
4 pers
Porsjoner
4 pers
Kokt kald makrell
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Porsjoner
4 pers
Porsjoner
4 pers
Ingredienser
Kokevann til fisken
Makrellen
Saus
Porsjoner: pers
Enheter:
Instruksjoner
Kokevann til fisken
  1. Bland alle ingrediensene og la det småkoke ca 20-30 min. Smak den til med salt og sukker og sil laken.
Makrellen
  1. Rens makrellen nøye, fjern alt av blod og blodrannen ved ryggbenet. Skjær den i passe tykke skiver, 3-4 cm. Legg fisken i det avsilte kokevannet. Kok opp, skum godt av og la den trekke ca 8-10 min. Ta fisken opp med hullsleiv og rens den for skinnet. Legg den over i et fat sil laken over og avkjøl raskt. La den stå kaldt i laken til den skal spises.
Pepperrotsaus
  1. Smak rømmen til med pepperot, salt og pepper.
Notater

Makrellsesongen er over oss og i hvert fall på Hurum bugner det av makrell i fjorden. Jeg har prøvd en gammel oppskrift som jeg kan huske bestemor brukte og jeg var spent på hvordan dette smakte! Og det var veldig godt!

Del denne oppskriften