Kremet rødvinsaus

Kremet rødvinsaus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Kremet rødvinsaus
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Bruk en liten kasserolle og fres sjalottløken myk, uten å få farge, i 1 ss smør. Tilsett rødvin og kok inn til 1/3 mengde. Tilsett kraft og fløte og la sausen småkoke i ca. 10 minutter eller til den tykner noe. Sil sausen og smak den til med salt og pepper.
  2. Stekesjyen fra posen kan gis et oppkok og siles over i sausen.
Notater

Rødvinen i sausen kan erstattes med portvin, madeira eller sherry. For en ekstra luftig saus kan du tilsette 1 dl fløte pisket til myk krem. Bruk en stavmikser og kjør sausen luftig og lekker. Serveres f.eks. med ovnsbakte mandelpoteter, smørdampet rosenkål, stekt sopp og honningstekte eplebåter.

Denne sausen er Lise Finchenhagen sin.

Del denne oppskriften