Lammekjøttdeig

 

For å lage moussaka og greske kjøttboller må vi ha lammekjøttdeig. Det får man ikke så lett tak i. Da lager vi det selv! De fleste kjøkkenmaskiner har mulighet for å koble på kjøttkvern og derved også mandelkvern. Begge deler er uunnværlig på mitt kjøkken. Jeg kjøpte et frossent lammelår som veide 3,5 kg. Jeg benet det ut og det ble 2,5 kg rent kjøtt, og ikke noe MUK! Lammelåret kostet kr 70 pr. kg. hvilket tilsvarer ca kr. 100 pr kg lammedeig. Bena brunet jeg i stekeovnen og kokte kraft på.  Det skal bli saus til lammesteka senere i påsken!

Lammekjøttdeig
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Lammekjøttdeig
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Begynn med å bene ut låret. La kniven følge benet. Hele lammelår består av mørbrad og knoke i tillegg til selv lårsteken.
  2. Det blir fine benfrie stykker. Låret kan brukes til en stek, den kan fylles med masse urter og surres .
  3. Del opp kjøttet i passe strimler til å passe i kverna.
  4. Bena er kjempefine å koke kraft på. Brun dem i stekeovn på 180 gr til de fine og brune. Kok kraft ved å ha de i en kjele, hell på vann og tilsett løk, gulrøtter og urter. Kokes i minst 2 timer. Sil fra ben og grønnsaker, kok videre uten lokk til kraften er redusert til ønsket smak.
Del denne oppskriften

 

Legg igjen en kommentar

Name
Email
Website

9 + 8 =