Marsipanbløtkake fra Bogen

 

Denne kaken er satt sammen på sommerstedet på Hurum, Bogen. Derfor navnet! Den består av en valnøttbunn, sukkerbrødbunn, bringebær mousse og krem. Utenpå har jeg et marsipanlokk. Marsipanen har jeg kjøpt på bakeriet. Jeg synes den er best å jobbe med. Men Rema 1000 sin marsipan er OK, den har noen flere flekker av mandelskall, men bryr man seg ikke om det er den faktisk ganske god å jobbe med. Pals ekstra hvite marsipan, synes jeg smaker vondt.

I smakstestingen av kaken synes Pascal og Linda at moussen var for stiv, det har jeg tatt høyde for og redusert antall gelantinplater fra 8 til 5.

Bløtkake fra Bogen
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Bløtkake fra Bogen
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Sukkerbrød
Valnøttbunn
Bringebærpure
Italiensk marengs
Bringebærmousse
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Sukkerbrød:
  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Ikke pisk på for høy hastighet, da blir det for mye luft i røra. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fyll røra i en 26 cm form og stek på nederste rille ved 160*C i ca. 30 – 35 min.
Valnøttbunn
  1. Pisk eggehvitene med litt salt, når hviten begynner å stivne tilsettes sukkeret litt etter litt. Bland litt marengs med de malte valnøttene og vend så resten inn. Stekes ved 175 gr. ca 25 min til den har fått farge.
Bringebærpuré:
  1. Kokes i noen få min og siles. Avkjøles, må få ca. 300 gram.
Italiensk marengs:
  1. Kok vann og sukker i ca 8 min til det når 121*C. Mens sukkervannet koker, piskes eggehvitene på medium hastighet. Hell sukkervannet i en tynn stråle ned i eggehvitene. Pisk til marengsen er nesten helt kald.
Bringebærmousse:
  1. Bland 300 gram marengs og 300 gram bringebærpure. Legg 5 plater gelatin i bløt i minst 5 min. og smeltes i bringebærpureen. 3 dl fløte piskes til bløt krem. Bland mousse, puré og tilsett krem. Kjøl ned.
Krem til fyll 2
  1. Pisk 6 dl krem til myke topper. hakk 200 gr. valnøtter og skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette i kremen. Bruker du 2 plater gelantin får du en mer stabil krem.
Montering
  1. Del sukkerbrødet i to. Legg valnøttbunnen nederst, sett kakeringen rundt kaken og hell marengsen over. Sett kjølig til den er nesten stiv. Legg den første sukkerbrødbunnen på marengsen,fyll på krem og den siste sukkerbrødbunnen. Smør kaken med pisket krem og trekk den med marsipan. Pynt etter ønske.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Name
Email
Website

2 × 5 =