Marsipankake

Marsipankake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Fin festkake til mange personer. Denne oppskriften er stekt i en ekstra høy form, 25 cm. Men du kan steke den i to former også.
Porsjoner
20 pers
Porsjoner
20 pers
Marsipankake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Fin festkake til mange personer. Denne oppskriften er stekt i en ekstra høy form, 25 cm. Men du kan steke den i to former også.
Porsjoner
20 pers
Porsjoner
20 pers
Ingredienser
Lars Lians sukkerbrød
Pasjonsfruktcurd
Bringebær og mascarponekrem
Porsjoner: pers
Enheter:
Instruksjoner
Sukkerbrødet
  1. Lars Lian bruker en spesiell metode når han baker sukkerbrød. Han varmer opp egg, sukker, sitronskall og vanilje til sukker er oppløst i en bolle over vannbad. Det gjør at eggedosisen blir ekstra luftig og kaken blir ekstra saftig.
  2. Ha eggeblandingen i en piskebolle og pisk i minst 10 min. til eggedosisen er lys og luftig. Vend inn melet i 3 omganger, veldig forsiktig så du ikke slår ut all luften.
Steking
  1. Stek ved 170 gr i ca 30 min midt i ovnen. Følg godt med. Hvelv sukkerbrødet på en plate dekket med bakepapir og la formen stå på hodet til kaken er kald. Bunnen skal deles i 3 lag.
Pasjonsfruktcurd
  1. Bland eggeplommer, sukker og pasjonsfruktcurd i en kasserolle, varm blandingen og rør godt til det blir en tykk krem ( kan boble et par ganger) Hell kremen i en bolle og pisk inn kaldt smør. Avkjøl. Lag den gjerne dagen før du skal bruke den og sett den kjøleskapet.
Bringebær og mascarponekrem
  1. Rens bringebær. Knus noen i en blender. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem ut vannet og smelt i mikroovn i en liten skål. Bland den smeltede gelantinen med de knuste bringebærene.
  2. Pisk fløten nesten stiv (ikke for mye). Bland kremen inn i mascarponeosten litt etter litt. Pisk inn vaniljen og melisen til slutt. Vend bringebærene inn i kremen.
Monter kaken slik
  1. Legg en kakepappskive i bunnen av formen som du stekte kaken i. Legg topplaget av kaken i bunnen av formen, dynk med pasjonsfrukt lake ( bland pasjonsfrukt, vann og sukker til det smaker og friskt) Legg et lag med pasjonsfruktcurd, legg et lag med bringebærkremen over der. Så neste lag kake, og gjenta lagene. Legg på toppen og dynk den og. Sett i kjøleskap til kremen har stivnet. Jeg bruker bestandig bunnen av kaken på toppen, fordi den har rettere kanter.
  2. Kjevle ut marsipanlokket. Det må være ganske tynt og mye større en kaken.. Mål høyden på kaken x med 2 og pluss på diameteren på kaken. EKS. Denne kaken er 25 cm i dia. og 10 cm. høy = 45cm . Da må lokket kjevles til minst 55/60 cm i diameter. Du må strekke det ned langs sidene så det ikke blir bretter nederst.
  3. Skjær av det overflødige og rull 2 lengder som tvinnes sammen.
  4. Den kaken har jeg pyntet med sjokoladeblomster laget av Nontemp hvit sjokolade. Jeg farget den rød med pastafarger. Det blir like fint med hvit eller brun sjokolade.
Notater

Slik lager du blomstene .

Del denne oppskriften