Moussekake med pasjonsfrukt

Denne oppskriften er det flinke Berit, vinneren av Hele Norge Baker sesong 3, som er mester for. Hun har bloggen Søtsiden, med en mengde gode kakeoppskrifter. Den er vel verd et besøk!!

Fremgangsmåte for rosene fant jeg her, fra en annen deltager av Hele Norge Baker, Marit Hegle og hun driver bloggen Bakeprosjektet.

Denne kaken behøver ikke glaseres, men vil du gjøre det er oppskrift her.   Sverre Sætre har en litt annen variant, den finner du her.


Moussekake med pasjonsfrukt
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Jeg har brukt denne oppskriften mange ganger. Du kan velge den bunnen du selv vil, men denne sjokoladebunnen er utrolig saftig og god. Nesten som en Brownie. Den er i tillegg glutenfri, siden det ikke er mel i den.
Moussekake med pasjonsfrukt
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Jeg har brukt denne oppskriften mange ganger. Du kan velge den bunnen du selv vil, men denne sjokoladebunnen er utrolig saftig og god. Nesten som en Brownie. Den er i tillegg glutenfri, siden det ikke er mel i den.
Ingredienser
Hvit sjokolademousse
Pasjonsfruktmousse
Melløs sjokoladebunn
Italiensk Marengs
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Hvit sjokolade mousse
  1. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Pisk kremfløten stiv. Smelt den hvite sjokoladen med ½ dl fløte i mikrovnen på middels effekt. Løs opp de myke gelatinbladene i noen ss med varmt vann el. evt whisky/cognac. Pisk egg med melis til tykk eggedosis. Bland inn den oppløste og litt avkjølte gelatinen i eggedosisen, og deretter den smeltede sjokoladen, som heller ikke må være for varm. Til slutt blandes alt i den piskede kremfløten.
Pasjonsfruktmousse
  1. Lag italiensk marengs. Legg gelatinbladene i kaldt vann. Varm forsiktig opp ca. 1/2 dl av pureen i en kjele (til rundt 40 grader). Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og la disse løse seg opp helt i den varme pureen. Tilsett resten av pureen og rør inn den italienske marengsen til du får en glatt røre. Pisk fløten til krem og vend denne inn i pasjonsfrukt/marengs-blandingen – ikke pisk mer enn du må for at det skal bli blandet ordentlig.
Melløs sjokoladekake
  1. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge). Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen. Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.
Montering
  1. Bruk en kakering eller kakeform uten bunn, og legg gjerne acetatstriper eller striper av overheadark, inni - rundt kanten av formen. Dette er for å få en pen og jevn kant på kaka. La det stå på kakefatet du skal servere på. Legg sjokoladebunnen nederst og trykk helt ut i kanten av formen. Hell deretter på den første moussen, la stivne – gjerne i fryser, og hell så i den andre. Velg selv hvilken rekkefølge du vil ha moussene i. Jeg synes også det er godt med et lag friske bær i midten, f.eks. bringebær.
  2. Hvis du vil glasere kaken, slik jeg gjorde, la jeg acetatstriper i kakeringen som jeg bakte kaken i og la den i bunnen og helte på den ene moussen og frøs slik det er beskrevet over. Jeg har brukt både et lag bringebærgele mellom moussene, friske bringebær og jordbær.
Italiensk Marengs
  1. Dette blir for mye marengs, men det er veldig vanskelig å lage mindre porsjon. Du kan bruke det som er igjen til Pavlova eller til pikekyss til pynt.
  2. Kok opp vann og sukker (150g) til 115-122 grader. Bruk termometer. Har du ikke termometer, kok i 5-7 minutter. Sukkerlaken skal ikke få farge.
  3. Pisk marengs av eggehvite, sukker (50g) og sitronsaft mens sukkerlaken koker.
  4. Skru ned mikseren på lav hastighet og hell i den kokende sukkerlaken i en tynn stråle. Unngå å treffe vispene eller kantene på bollen med strålen. Miks til romtemperatur, ca. 10 min. Du skal da ha en tykk, blank og stiv marengs.
Del denne oppskriften