Pære og vanilje pai

Oppskrift på paideig finner du her.

 

Pære og vaniljepai
Stemmer: 1
Rating: 1
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Pære og vaniljepai
Stemmer: 1
Rating: 1
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Kokte pærer
Vaniljekrem
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
Pærene
  1. Kok vannet med sukker og krydder, tilsett saft av sitronen og smak til med litt Calvados.
  2. Legg skrelte halve pærer i laken og kok til de er knapt møre. La de bli kalde i laken.
Vaniljekrem
  1. Varm melken til kokepunktet med vaniljestangen
  2. Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena.
  3. Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeblandingen. Sil og ha det tilbake i kjelen.
  4. Tykne under konstant røring til blandingen vise ca 82gr C. Settes til kjøling.
Monter paien
  1. Paideigen kjevles ut og has i en paiform. La deigen henge over kanten.
  2. Ha avkjølt vaniljekrem oppå deigen og legg en halv pære oppå den. Dryss over med hakkede pistasjnøtter. Kjevle ut lokk og dekk formen med den, trykk godt ned slik at bunn og lokk fester seg sammen.
  3. Stek på 190 gr. ca 15-18 min.
Notater

Oppskrift på paideig her.

Del denne oppskriften