Skogbærkake

Denne oppskriften har jeg hentet fra «Det søte liv» sin side. Jeg har bakt den mange ganger og den høster applaus hver gang!

Skogbærkake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen. Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.
Skogbærkake
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Legg til handleliste
Oppskriften er i din handlekurv
Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen. Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Smelt smøret og avkjøl litt.
  2. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
  3. Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
  4. Legg på friske eller frosne bær (se beskrivelse). Dryss over sukker og mandelflak.
  5. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se beskrivelse).
  6. Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Del denne oppskriften