Vaniljekrem

Vaniljekrem
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Vaniljekrem
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Skriv ut
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instruksjoner
  1. Hell melken i en tykkbunnet kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen over i melken og gi det et oppkok. Trekk kasserollen til side og la melken trekke smak i 10-15 minutter. Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplommer, sukker og maisenna luftig og klumpfri i en bolle. Hell melken over eggeblandingen mens du visper. Visp til blandingen er helt glatt. Hell alt tilbake i kasserollen. Kok opp under konstant visping til kremen blir tykk og fin (den må koke til det bobler skikkelig). Ta kremen fra varmen, la den få avkjøle seg et par minutter før du visper inn smøret. Visp til kremen er helt glatt. Gni den varme kremen gjennom en sil og over i en vid bolle eller form. Legg plastfolie helt ned på kremen for å unngå snerk. Oppbevar vaniljekremen i kjøleskapet frem til bruk.
Notater

Dette er Lise Fincenhagen sin oppskrift, men jeg har redusert sukkermengden, da jeg ikke liker at den er så søt.

Del denne oppskriften