Rekefyllt Brie

Vi fikk denne retten i 1996 hos et vennepar, Hap og Bonnie, når vi bodde i Belgia.  Jeg har laget det flere ganger siden og det smaker utrolig godt.

Tine Dovre Ysteri sin Brie, er et godt alternativ.

Serveres gjerne som en snack med kjeks til bobler, eller som start på en ost og kjeks kveld!!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk rund Brie
  • 2 ss hakkede pecan eller valnøtter
  • 150 gr pillede reker
  • 1/2 kopp cheddar eller annen ost med god smak

Fremgangsmåte
 

  • Del Brien i 2, som en kake. Sett underdelen på et fat og fjern skorpen på den øverste. Surr valnøtter/pecan i litt smør til de blir gylne og sprø.
  • Hakk rekene og bland med nøttene og ost.
  • Press halvparten av blandingen på bunnen, legg på toppen og legg på resten av blandingen. Bruk mikrobølgeovn på medium styrke i ca 3 min til Brien er varm og myk. Serveres med kjeks.

Notes

Alt ettersom hvor stor Brie du bruker, må du justere mengden på fyllet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!