Reker «Oriental»

En kjempegod gryte med reker. Hvor hot du vil ha den, bestemmer du selv. Jeg liker den så hot, at man kjenner det på tunga. Du kan bruke vanlige reker eller scampi. Jeg synes den blir best store vanlige reker.
Porsjoner 4 pers

Ingredienser
 

  • 1 kg uskrelte reker
  • 1 stk løk finhakket
  • 1 stk eple finhakket
  • 1 stk purre finhakket
  • litt smør
  • 1 ss currypaste eller vanlig karri
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ss hvetemel
  • 4 dl matfløte
  • salt
  • pepper
  • paprika

Fremgangsmåte
 

Slik gjør du

  • Løk, purre og eple finhakkes. Surres i smør med currypaste og tomatpure. Strø over melet og spe med fløten. La retten putre i 7-8 min, så melsmaken blir borte og retten har tyknet litt. Smak til med salt, pepper og paprika. Ta gryten av varmen og bland i rekene, NB de må IKKE koke da blir de ikke gode.

Server

  • Serveres med eller loff, gjerne litt ananas og friskt eple på tallerken. En god salat er også godt ved siden av, gjerne med avocado. Velbekomme!

Notes

Jeg bruker currypaste fra Santa Maria, medium hot.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!