Dansk ribbenstek

Med nydelig sprø svor
Skriv ut Del på Facebook
Dansk ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor. Kjøper du familieribbe er ytrefileen med. Den kan være best å skjære av og steke alene.
Beregn ca 150-200 gr. kjøtt pr person.
Ca 3-4 t
+ 120
+
250 C

Ingredienser
 

  • 1 stk ribbenstek, ca 2,5 – 3 kg vekten varierer.
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær svoren på ribbensteken i strimler. Gni den inn med salt og pepper og la den ligge innpakket i kjøleskapet i ca 2 døgn.
  • Sett stekeovnen på 250°C og sett inn en panne med varmt vann. Legg ribbensteken med svoren ned på en rist over pannen og pakk den inn i alu.folie.
    Sånn som du gjør med ribbe. La den dampe i ca 30 min.
    Jeg liker å ta den ut og rute svoren når svoren har dampet seg opp og blitt tykk og mør.
  • Senk temperaturen til 120°C og la steken stå inne til kjernetemperaturen er ca 72 – 75 °C . Ha fortsatt pannen med vann under, hvis du vil kan du legge noen rotgrønnsaksbiter i pannen for å få mer smak på kraften.
  • Sett på grillelement mot slutten og sett steken høyere i ovnen. Pass på, nå vil svoren poppe opp og bli sprø
  • Sitt og se på den, dette går fort!!
  • La steken hvile minst 30 min. før du skjærer i den. La den også ligge i 5/10 min. før du pakker den inn.
    Nå vil kjøttsaften fordele seg i kjøttet, så det blir saftig og knallgodt.
  • Jeg bruker bare surkål ved siden av og den er IKKE hjemmelaget. Det er Nora sin "hjemmelagde" Parisersurkål, som er vår favoritt.
  • Lag brun saus av stekeskyen eller server med skyen slik den er.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!