Dansk ribbenstek er renskåret ytrefilet med svor. Kjøper du familieribbe er ytrefileen med. Den kan være best å skjære av og steke alene. Beregn ca 150-200 gr. kjøtt pr person.
Ca 3-4 t
+ 120
250 C
Ingredienser
- 1 stk ribbenstek, ca 2,5 – 3 kg vekten varierer.
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær svoren på ribbensteken i strimler. Gni den inn med salt og pepper og la den ligge innpakket i kjøleskapet i ca 2 døgn.
- Sett stekeovnen på 250°C og sett inn en panne med varmt vann. Legg ribbensteken med svoren ned på en rist over pannen og pakk den inn i alu.folie. Sånn som du gjør med ribbe. La den dampe i ca 30 min.Jeg liker å ta den ut og rute svoren når svoren har dampet seg opp og blitt tykk og mør.
- Senk temperaturen til 120°C og la steken stå inne til kjernetemperaturen er ca 72 – 75 °C . Ha fortsatt pannen med vann under, hvis du vil kan du legge noen rotgrønnsaksbiter i pannen for å få mer smak på kraften.
- Sett på grillelement mot slutten og sett steken høyere i ovnen. Pass på, nå vil svoren poppe opp og bli sprø
- Sitt og se på den, dette går fort!!
- La steken hvile minst 30 min. før du skjærer i den. La den også ligge i 5/10 min. før du pakker den inn.Nå vil kjøttsaften fordele seg i kjøttet, så det blir saftig og knallgodt.
- Jeg bruker bare surkål ved siden av og den er IKKE hjemmelaget. Det er Nora sin "hjemmelagde" Parisersurkål, som er vår favoritt.
- Lag brun saus av stekeskyen eller server med skyen slik den er.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!