Risboller

Foto: Anne

Settes med skje eller skjæres i biter fra liten langpanne.

Skriv ut Del på Facebook
Lett
0

Ingredienser
 

  • 150 g delfiafett
  • 100 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade grovhakket
  • 100 g melkesjokolade grovhakket
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 ss sterk kaffe eller Baileys, whisky, cognac!
  • 120 g puffet ris
  • ca. 1/4 ts maldonsalt kan sløyfes
  • 2 dråper romessens kan sløyfes

Fremgangsmåte
 

  • Smelt delfiafett og smør på medium varme i en kjele. Fjern kjelen fra platen og tilsett sjokoladen, og rør til alt er smeltet sammen. Rør inn kaffe og maldonsalt.
  • Avkjøl til blandingen er litt varmere enn romtemperatur.
  • Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn sjokoladeblandingen. Hvis du ønsker en anelse romsmak tilsetter du et par dråper av romessens. Liker du ikke smaken av rom kan du fint droppe dette. Bland forsiktig inn den puffede risen med en slikkepott.
  • Bollene blir best hvis du ikke tilsetter for mye ris i sjokoladen. For mye ris gjør bollene tørrere.
  • Form små, runde boller med to spiseskjeer, og plasser bollene på et bakepapir. La bollene stivne helt før du plasserer dem i en tett kakeboks.

Tips og triks!

  • Noe av delfiafettet er byttet ut med meierismør for en fyldigere smak og en mykere konsistens på sjokoladen. Du kan droppe meierismøret og bruke 250 gram delfiafett i stedet.
  • Ønsker du en skarpere sjokoladesmak kan du erstatte melkesjokolade med mørk kokesjokolade. Men Marit Hegle garanterer at dersom du tar sjansen på denne oppskriften, så kommer du aldri til å prøve en annen risbolleoppskrift igjen.
  • Du må ikke forme risbollene med skjeer. Du kan også bre massen utover et bakepapir og skjære opp biter når den har stivnet. Du kan også forme bollene i muffinsformer.
  • Risbollene er holdbare i fryseren i flere måneder, eller et par uker i kjøleskap.
  • Man kan også ha i litt honning om man liker den smaken
Kilde Marit Hegle i Bakeprosjektet 
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!