Hovedrett
Engelsk
15 – 20 min.
220 C
Lett


8
Ingredienser
Yorkshirepudding
- 4 stk egg
- 150 g mel
- 175 ml helmelk
- ¼ ts salt
- 50 g olje til å ha i formene
Roasbeef
- ca 2 kg mørt kjøtt, entrecote, stek eller flatbiff
- salt og pepper
Tilbehør
- 1 pose frossen soppblanding fersk er selvfølgelig best, men denne er god.
- ca 2 dl erter
- litt fløte
- salt og pepper
Gravy ==> skysaus
- litt rødvin
- maizena
- litt fløte
- salt og pepper
Poteter
- ca 8 stk poteter eller sp mange det trengs
- andefett
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Yorkshirepudding
- Røren kan lages noen timer før den stekes.Sikt melet og en klype salt i en bolle, tilsett eggene og visp gradvis inn melk til en jevn røre tykk nok til å dekke baksiden av skjeen. Dekk til og la hvile.Jeg brukte muffinsformer.Ha litt olje i hver form og sett formen 5 min. i stekovnen. Den skal være glovarm. Hell røre halvveis opp i formen. De hever seg veldig.Stek de til de er gylne og fine. Ikke åpne ovnsdøren underveis.
Roasbeef
- Bind opp kjøttet om det ikke har et nett rundt. Salte og pepre godt.Brun kjøttet rundt det hele. Legg kjøttet i en form og stikk inn et steketermometer.Sett formen midt i stekeovnen på 125 °C i ca 2 timer, avhengig av roastbiffens størrelse. Kjernetemperatur skal være mellom 55 °C (lite stekt) og 60-65 °C (medium stekt). Ta kjøttet ut av formen og la det hvile i ca 20 min.
Tilbehør
- Brun soppen godt og la væsken få koke inn. Salte og pepre. Ha fløte over og la den koke litt inn.Ha ertene over og rør de sammen med soppen. De behøver ikke forkokes.
"Gravy"
- Bruk skyen fra stekingen, tilsett rødvin og la dette koke litt inn. Lag en maizenajevning med litt fløte og rør det inn.
Poteter
- Kok potetene nesten ferdig. Hell av vannet, del de i båter og stek de i andefett til de er helt sprø og gylne. Snadder!!Vanlig smør går selvfølgelig bra, men andefettet tilfører en ny dimensjon.
Tips og triks!
Tilbehør velger du selv, men jeg synes det er godt med soppstuing. De frosne pakkene er helt fine å bruke. Får man fersk kantarell er selvfølgelig det aller best.
Jeg er så heldig at jeg har sous vide og da vakumerer jeg steken og stiller temp på 62 C og lar den ligge i vannet i i inntil 6 timer.
Så bruner jeg den etterpå.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!