Rødvins kokte pærer

Skriv ut Del på Facebook
Dessert
Personer 8

Ingredienser
 

Pærer

  • 8 stk pærer eks. Santa Maria pærer fra Italia
  • 2 dl vann
  • dl rødvin
  • 1 dl sukker
  • 1 stk kanelstang
  • litt raspet appelsinskall

Vaniljesaus

  • 1 pk ferdig saus
  • litt safran smak til.

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp vann, vin, sukker, kanelstang og appelsinskall i en kjele. La det koke i noen minutter. Skrell pærene pent og la stilken sitte igjen
    Evt. del dem i to og fjern kjernehusene.
    Legg pærene i kjelen og kok dem til de er myke og jevne.
    La pærene avkjøles i sausen.
  • Bruk en ferdig pakke vaniljesaus, som du smaker til saffran.
    Eller kok din egen, se oppskrift her: vaniljesaus
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!