Rødvinsaus

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
saus
Lett

Ingredienser
 

  • 2 ss smør
  • 1 stk finhakket løk
  • 5 ss hvetemel
  • 1 ss tomatpure tilsettes
  • 8 dl. sterk kjøtt buljong
  • 3 dl. kraftig rødvin
  • ¼ dl. soyasaus
  • ½ ts kvernet pepper
  • salt

Ved servering

  • ½ dl rødvin
  • 3 ss smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Løken finhakkes og surres blank i smøret. Melet drysses over og rør rundt til det er pent brunt.
    Tilsett tomatpure og la det surre med, det blir bedre smak da.
  • Spre med kjøttkraft og rødvin og la det småkoke i ca 8 min.
    Smak til med soyasaus og kvernet pepper og salt

Ved servering

  • Smak til med rødvin, smør og salt og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!