Rognebærgele

Foto: Anne, Matgleden

Deilig til viltkjøtt, litt surt, litt bittert, litt søtt !!

Skriv ut Del på Facebook
Sensommeren er den beste tiden å plukke rognebær. Nå bugner trærne av flotte bær. Rognebærgele passer utmerket til endel oster, alt viltkjøtt pluss andre kjøttretter. Kort arbeidstid, holder seg i flere måneder i tette glass…. plukk gjerne å ha i fryseren, ta opp etter behov.. Husk rognebær inneholder mye C vitamin.
0

Ingredienser
 

  • 2 kg rognebær
  • 1 liter vann beregn 0,5 liter vann pr kg bær
  • 10 dl sukker pr liter saft.
  • 2 stk epler, grønne syrlige
  • Jeg smakte til med noen dråper sitron. smaksak

Fremgangsmåte
 

  • Rens rognebærene for blader og stilker ute, det er MYE bærfis og småkryp på bladene som ikke er gøy å få inn på kjøkkenet!
    Skyll rognebærene godt i kaldt vann, putt i en plastpose, frys i minimum 1 døgn før koking.
  • Ta bærene rett fra fryseren, fyll på riktig mengde vann, og kok opp.
  • Ha de frosne bærene i en kjele, hell på vann og kok opp, rør minst mulig i kjelen. La dette koke i 30 minutt… Etter 30 minutter, legg et kjøkken håndkle i et dørslag, sil godt, klem saften ut av bærene. Jeg har en silepose til saft som er veldig praktisk. Sil saften fra bærene, la dette stå i ca 20 minutt…klem ut resten.
  • Mål opp saften, og tilsett sukker etter antall liter, jeg fikk 1 liter av 2 kg bær.. Kok opp saften i 3 minutt, tilsett sukker, og la dette småkoke i ca 15 minutt… er du usikker på om geleen blir stiv, kan du tilsette 1 ss fruktpektin el. lign.
  • Sjekk om den stivner ved å ta litt gele på en tallerken og sett den i kjøleskap til den er kald. Stivner den er det greit å ha den på glass.
  • Hell geleen over på rene, varme kokte glass, og sett dem til avkjøling med lokket ned.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!