En liten forrett med egg, rømme, rogn og reker
+
+
8 pers til forrett
Utstyr
- små former eller en stor
Ingredienser
- 6 stk hardkokte egg
- 1 stk løk Den du liker, rød, gul eller sjalottløk
- 1 beger seterrømme
- 2 glass lodderogn, lakserogn er mer ekslusivt da Jeg brukte rød
- 1 bunt persille, eller om du vil ha gressløk, dill eller det du liker til. Jeg brukte kruspersille
Fremgangsmåte
- Hardkok eggene, jeg legger kjøleskapskalde egg i kokende vann og koker i 10 min. Du gjør det slik du pleier, men de må være hardkokt.Avkjøl.
- Del eggene i plomme og hvite og hakk de fint opp hver for seg. Finhakk løken og hakk urtene fint opp. Rør opp rømmen litt.
- legg hakket hvite i bunnen av formen (formene), trykk litt sammen til et lag, fordel hakket plomme oppå hviten og press litt sammen.Fordel løken jevnt over og urtene på løken. Legg evt et lag til med hvite om du har igjen. Fordel så rømmen over der og sett formen i kjøleskapet til rømmen har stivnet igjen.
- Fordel så rognen på toppen og pynt litt før servering.
- Til forrett bruker jeg reker rundt, slik som på bildet. Dette i en stor form er også veldig ved siden av til en rekeaften sammen med salat! Dette er nok til en ca 20 – 23 cm form.
- Til forrett er det godt med litt smørstekt loff eller eks melba toast til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!