«Rognkake» med egg og rømme.

Foto: Anne 19.05.24

En liten forrett med egg, rømme, rogn og reker

Skriv ut Del på Facebook
+
+
8 pers til forrett

Utstyr

  • små former eller en stor

Ingredienser
 

  • 6 stk hardkokte egg
  • 1 stk løk Den du liker, rød, gul eller sjalottløk
  • 1 beger seterrømme
  • 2 glass lodderogn, lakserogn er mer ekslusivt da Jeg brukte rød
  • 1 bunt persille, eller om du vil ha gressløk, dill eller det du liker til. Jeg brukte kruspersille

Fremgangsmåte
 

  • Hardkok eggene, jeg legger kjøleskapskalde egg i kokende vann og koker i 10 min. Du gjør det slik du pleier, men de må være hardkokt.
    Avkjøl.
  • Del eggene i plomme og hvite og hakk de fint opp hver for seg.
    Finhakk løken og hakk urtene fint opp. Rør opp rømmen litt.
  • legg hakket hvite i bunnen av formen (formene), trykk litt sammen til et lag, fordel hakket plomme oppå hviten og press litt sammen.
    Fordel løken jevnt over og urtene på løken. Legg evt et lag til med hvite om du har igjen.
    Fordel så rømmen over der og sett formen i kjøleskapet til rømmen har stivnet igjen.
  • Fordel så rognen på toppen og pynt litt før servering.
  • Til forrett bruker jeg reker rundt, slik som på bildet.
    Dette i en stor form er også veldig ved siden av til en rekeaften sammen med salat!
    Dette er nok til en ca 20 – 23 cm form.
  • Til forrett er det godt med litt smørstekt loff eller eks melba toast til.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!