Røkelaksmousse

Oppskriften til denne røkelaksmoussen fant jeg i et ukeblad for mange år siden og fulgt med meg siden. Jeg har brukt den som forrett og som rett på koldtbord. Den smaker friskt og godt med et lite sting av kajenne. Denne kan lages i en rund springform 22 cm eller lages som "porsjonskake" til forrett. Den kan lages med eller uten knekkebrødbunnen.
Porsjoner 10 porsjoner

Ingredienser
 

Bunn

  • 6-8 stk knekkebrød
  • 50 gr smør
  • litt kajennepepper

Fyll

  • 5 plater gelantin Bløtlegges i kaldt ca 10 min.
  • 1 beger lettrømme
  • 1 beger kremost med urter
  • 3 ss majones
  • saft fra en 1/2 sitron
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 200 gr røkelaks i biter
  • 2 stk eggehviter
  • litt kajennpepper
  • 2 ss finhakket dill

Fremgangsmåte
 

  • Kjør knekkebrød i foodprosessor til det helt knust. Bland med smeltet smør og krydder. Trykk blandingen ut i springformen.
  • Bland sammen rømme, ost og majones. Kjør laks, hvitvin og sitronsaft i foodprocessor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen og kjør et par sekunder til.
  • Vri vannet ut av gelantin platene og smelt dem i 2 ss vann i mikroovn og bland dem med laksemassen.
  • Pisk eggehvitene til stivt skum, bland det forsiktig inn i laksemassen. Bland inn dill og smak til med salt, pepper og kajenne. Hell blandingen over knekkebrødbunnen og sett i kjøleskap til den er stivnet.
  • Til servering, skjær kaken opp i serveringstykker, pynt med eks dill, sitron etc. og legg en røkelaks skive pent på toppen. Server gjerne med ristet loff.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!