Bacon lasagne, smakt det før?
Bacon lasagna, hørt om det før?
30 – 35 min
180 ¤ varmluft
200 C
6 ca. 6 pers.
Ingredienser
- 250 g ferske lasagneplater brukes tørre, må de forkokes noen min. til de er myke
Tomat og baconsaus
- 1 ss olivenolje
- 1 stor rødløk i skiver
- 300 g røkt bacon hakket
- 2 x 400 g bokser hakkede tomater
- 1 ts sukker
- 20 g fersk basilikum hakkede blader, pluss ekstra til pynt
- salt og pepper, evt også tørket basilikum
Ostesaus
- 50 g smør
- 50 g mel
- 500 ml melk
- 70 g finrevet parmesan eller annen hard ost i italiensk stil pluss 50 g til topping
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C, varmluft 180°C,
Tomat og baconsaus
- Varm oljen i en stekepanne og stek løk og bacon i 12-15 minutter på middels høy varme , rør ofte, til baconet er gyllenbrunt. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la boble i ytterligere 5 minutter, rør ofte. Rør inn basilikumen, smak til og sett til side.
Ostesaus
- Smelt smøret i en kjele, tilsett deretter melet og kok i et par minutter under omrøring. Tilsett melken gradvis og la det småkoke til blandingen har tyknet til en jevn saus. Rør inn 70 g parmesan, smak til og ta deretter av varmen og sett til side.
Montering
- Bruk en stor ildfast form (ca. 20 cm x 30 cm) og ha i en tredel av tomat- og baconsausen, og spre bunnen i et tynt lag. Tilsett en tredjedel av lasagneplatene, deretter en tredjedel av ostesausen. Gjenta to ganger, og pass på at det siste laget er ostesausen. Topp med 50 g revet parmesan og stek i 30-35 minutter til de er gyldenbrune og bobler.
- Ta lasagnen ut av ovnen og la den hvile i ca 5 minutter. Dryss over ekstra basilikum og server med en sidesalat, hvis du vil.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!