Røkt bacon lasagna

Foto: Shutterstock/Slawomir Fajer

Bacon lasagne, smakt det før?

Skriv ut Del på Facebook
Bacon lasagna, hørt om det før?
30 – 35 min
180 ¤ varmluft
+
200 C
6 ca. 6 pers.

Ingredienser
 

  • 250 g ferske lasagneplater brukes tørre, må de forkokes noen min. til de er myke

Tomat og baconsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stor rødløk i skiver
  • 300 g røkt bacon hakket
  • 2 x 400 g bokser hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 20 g fersk basilikum hakkede blader, pluss ekstra til pynt
  • salt og pepper, evt også tørket basilikum

Ostesaus

  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 500 ml melk
  • 70 g finrevet parmesan eller annen hard ost i italiensk stil pluss 50 g til topping
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200°C, varmluft 180°C,

Tomat og baconsaus

  • Varm oljen i en stekepanne og stek løk og bacon i 12-15 minutter på middels høy varme , rør ofte, til baconet er gyllenbrunt. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la boble i ytterligere 5 minutter, rør ofte. Rør inn basilikumen, smak til og sett til side.

Ostesaus

  • Smelt smøret i en kjele, tilsett deretter melet og kok i et par minutter under omrøring. Tilsett melken gradvis og la det småkoke til blandingen har tyknet til en jevn saus. Rør inn 70 g parmesan, smak til og ta deretter av varmen og sett til side.

Montering

  • Bruk en stor ildfast form (ca. 20 cm x 30 cm) og ha i en tredel av tomat- og baconsausen, og spre bunnen i et tynt lag. Tilsett en tredjedel av lasagneplatene, deretter en tredjedel av ostesausen. Gjenta to ganger, og pass på at det siste laget er ostesausen. Topp med 50 g revet parmesan og stek i 30-35 minutter til de er gyldenbrune og bobler.
  • Ta lasagnen ut av ovnen og la den hvile i ca 5 minutter. Dryss over ekstra basilikum og server med en sidesalat, hvis du vil.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!