Rømmegrøt

Foto: Shutterstock

Noen ganger er det helt riktig!!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 5 dl seterrømme
  • 2 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte
 

  • La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  • Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  • La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje eller liten øse før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  • Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
  • Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.

Tips og triks!

Rømmegrøt og spekemat er en klassiker om sommeren. Beregn 100 g assortert spekemat per person.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!