Nydelig til vilt og gir rosenkålen det lille ekstra.
4 porsj
Ingredienser
- 750 g rosenkål
- 75 g bacon
- 2 ss smør
- 1 neve valnøtter
- Evt. sitron og persille
Fremgangsmåte
- Rens rosenkålen: Skyll rosenkål godt under rennende kaldt vann i et dørslag og rist godt for å få av mest mulig av vannet.
- Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
- Kok rosenkålen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter, til de er lett møre.
- Pass på at den ikke koker for lenge.
- Bacon: Skjær bacon i terninger eller tynne strimler, om du ikke har kjøpt baconterninger. Stek baconbitene gylne i panna.
- For ekstra god smak anbefaler vi å ha i «en nevne» med valnøttkjerner. Grovkutt de, (del de i to bare, kanskje litt mer om noen er veldig store).
- Ha så rosenkålen, en klatt smør og de grovkuttede valnøttkjernene i stekepanna med bacon. Bland godt sammen og stek alt på svak-medium varme til rosenkålen er varm.
- Smak til med salt og pepper, men vær litt forsiktig siden baconet allerede er salt.
Tips og triks!
For ekstra smak kan du klemme over litt frisk sitron og ha i finhakket bladpersille rett før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!