Rosenkål med bacon og valnøtter

Foto: Shutterstock

Nydelig til vilt og gir rosenkålen det lille ekstra.

Skriv ut Del på Facebook
4 porsj

Ingredienser
 

  • 750 g rosenkål
  • 75 g bacon
  • 2 ss smør
  • 1 neve valnøtter
  • Evt. sitron og persille

Fremgangsmåte
 

  • Rens rosenkålen: Skyll rosenkål godt under rennende kaldt vann i et dørslag og rist godt for å få av mest mulig av vannet.
  • Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.
  • Kok rosenkålen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter, til de er lett møre.
  • Pass på at den ikke koker for lenge.
  • Bacon: Skjær bacon i terninger eller tynne strimler, om du ikke har kjøpt baconterninger. Stek baconbitene gylne i panna.
  • For ekstra god smak anbefaler vi å ha i «en nevne» med valnøttkjerner. Grovkutt de, (del de i to bare, kanskje litt mer om noen er veldig store).
  • Ha så rosenkålen, en klatt smør og de grovkuttede valnøttkjernene i stekepanna med bacon. Bland godt sammen og stek alt på svak-medium varme til rosenkålen er varm.
  • Smak til med salt og pepper, men vær litt forsiktig siden baconet allerede er salt.

Tips og triks!

For ekstra smak kan du klemme over litt frisk sitron og ha i finhakket bladpersille rett før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!