Denne oppskriften har jeg funnet i bloggen Mat på bordet
Bildet er også derfra.
0
Ingredienser
- 400 g rosenkål renset og skjært i skiver eller båter
- 1 pakke bacon i strimler 140g
- 1 finhakket løk
- 2 hvitløksfedd finhakket
- 3-4 ss olivenolje
- 2 ss eplesidereddik
- salt pepper
- kjerner fra et granateple
Fremgangsmåte
- Rens rosenkålen – skjær av ev. brune rotender og fjern brune eller gule blader. Skjær rosenkålen i skiver eller i båter. Sett til side.
- Stek bacon i tørr stekepanne. Den skal være sprø, men ikke knusktørr. Legg baconskivene på en tallerken dekket med tørkepapir.
- Stek løk og hvitløk myk i baconfettet. Om det ikke er nok fett kan du tilføre litt olivenolje.
- Ta stekepannen av varmen og tilsett 2 ss eplesidereddik og 3- 4 ss god olivenolje. Smak dressingen til med litt salt og pepper.
- Ha rosenkålen i den varme salatdressing og bland godt.
- Riv bacon i biter og rør inn i salaten.
- Ha salaten i en serveringsskål og topp med granateplekjerner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!