Rosenkålsalat med bacon

Denne oppskriften har jeg funnet i bloggen Mat på bordet

Bildet er også derfra.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 400 g rosenkål renset og skjært i skiver eller båter
  • 1 pakke bacon i strimler 140g
  • 1 finhakket løk
  • 2 hvitløksfedd finhakket
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2 ss eplesidereddik
  • salt pepper
  • kjerner fra et granateple

Fremgangsmåte
 

  • Rens rosenkålen – skjær av ev. brune rotender og fjern brune eller gule blader. Skjær rosenkålen i skiver eller i båter. Sett til side.
  • Stek bacon i tørr stekepanne. Den skal være sprø, men ikke knusktørr. Legg baconskivene på en tallerken dekket med tørkepapir.
  • Stek løk og hvitløk myk i baconfettet. Om det ikke er nok fett kan du tilføre litt olivenolje.
  • Ta stekepannen av varmen og tilsett 2 ss eplesidereddik og 3- 4 ss god olivenolje. Smak dressingen til med litt salt og pepper.
  • Ha rosenkålen i den varme salatdressing og bland godt.
  • Riv bacon i biter og rør inn i salaten.
  • Ha salaten i en serveringsskål og topp med granateplekjerner.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!