Ingredienser
- 150 g bacon i skiver
- 1 stk rød løk finhakket
- 4 fedd hvitløk i tynne skiver
- ca. 500 gr rosenkål renset, i skiver
- ca. 50 gr revet parmesan
- ca. 50 gr valnøtter grovhakket
- en håndfull tørkede tranebær
- olivenolje
- nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- Stek bacon i tørr panne. Løft ut når den er sprøstekt og legg på en tallerken dekket med tørkepapir. Grovhakk når de er avkjølt.
- Slå ned varmen og ha løk og hvitløk i stekepannen. Om ikke det er nok fett igjen fra baconet kan du tilsette litt olivenolje. Stek løken noen minutter.
- Ha rosenkålen i stekepannen med løken og stek 4-5 minutter til gjennomvarm og den har fått litt farge.
- Ta stekepannen av varmen og rør inn parmesan, grovhakket bacon og halvparten av valnøttene og tranebærene. Kvern godt med pepper over det hele og bland sammen.
- Legg salaten over på et fat og pynt med resterende valnøtter og tranebær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!