Rosenkålsalat

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 150 g bacon i skiver
  • 1 stk rød løk finhakket
  • 4 fedd hvitløk i tynne skiver
  • ca. 500 gr rosenkål renset, i skiver
  • ca. 50 gr revet parmesan
  • ca. 50 gr valnøtter grovhakket
  • en håndfull tørkede tranebær
  • olivenolje
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Stek bacon i tørr panne. Løft ut når den er sprøstekt og legg på en tallerken dekket med tørkepapir. Grovhakk når de er avkjølt.
  • Slå ned varmen og ha løk og hvitløk i stekepannen. Om ikke det er nok fett igjen fra baconet kan du tilsette litt olivenolje. Stek løken noen minutter.
  • Ha rosenkålen i stekepannen med løken og stek 4-5 minutter til gjennomvarm og den har fått litt farge.
  • Ta stekepannen av varmen og rør inn parmesan, grovhakket bacon og halvparten av valnøttene og tranebærene. Kvern godt med pepper over det hele og bland sammen.
  • Legg salaten over på et fat og pynt med resterende valnøtter og tranebær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!