Rosenkanapè

Foto: Anne

En enkel liten forrett

Skriv ut Del på Facebook
6 personer

Ingredienser
 

  • 6 skiver loff
  • 2 ss majones
  • ½ kg rensede reker
  • 6 skiver gravet laks
  • dill til pynt og saus

Gravlakssaus

  • 2 ss sennep
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss 7% eddik
  • 1 dl olje
  • 4-5 ss finhakket dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Rist loffen og stikk ut en runding på ca 8 cm i diameter.
    Smør litt majones på loffen, og legg reker i en fin ring langs kanten.
  • Rull sammen en skive gravlaks som en rose og legg i midten.
    Pynt med litt salat, en dillkvast og en sitronbåt.
    Server saus ved siden av.

Tips og triks!

man kan selvfølgelig bruke laks også, men gravlaks er veldig godt til dette.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!