En veldig kjapp kake å lage om du får kaffegjester!
Ingredienser
- 6 stk. egg
- 180 g sukker 1 1/4 dl
- 180 g hvetemel 2,5 dl
- 1 ts bakepulver
- Fyll:
- 2,5 dl bringebærsyltetøy gjerne hjemmelaget
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
- Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
- Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir. Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking, og la kaken skli ned fra risten. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.
- Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
- Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!