Rullekake

Foto: Shutterstock

En veldig kjapp kake å lage om du får kaffegjester!

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker 1 1/4 dl
  • 180 g hvetemel 2,5 dl
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 2,5 dl bringebærsyltetøy gjerne hjemmelaget

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
  • Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
  • Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir. Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking, og la kaken skli ned fra risten. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.
  • Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
  • Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!