Matgleden - Anne Bullen Eek

Rullekake

Matgleden

20. februar 2024

Foto: Shutterstock

En veldig kjapp kake å lage om du får kaffegjester!

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden

Ingredienser
 

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker 1 1/4 dl
  • 180 g hvetemel 2,5 dl
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 2,5 dl bringebærsyltetøy gjerne hjemmelaget

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Ha et par små smørklatter under bakepapiret i langpannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.
  • Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i stekeovn i 8-10 minutter.
  • Strø sukker over kaken og dekk kaken med et bakepapir. Legg en kakerist på toppen og vend alt opp-ned. Ta av bakepapiret som ble brukt under steking, og la kaken skli ned fra risten. La langpannen ligge over kaken til den er avkjølt. Da holder kaken seg myk og er enklere å rulle.
  • Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.
  • Hvis du har ekstra dårlig tid gjør slik: Bre syltetøy utover straks rullekaken er hvelvet, og rull kaken sammen. Dette må foregå litt raskt for å unngå at rullekaken blir sprø langs kanten og «brekker» under rullingen.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!