Sachertorte

Verdens mest berømte kake!

Skriv ut Del på Facebook
Kake
Østerike
70 min.
170 C
+
+

Utstyr

  • 22 – 24 cm. springform

Ingredienser
 

Bunn

  • 300 g smør
  • 8 stk eggeplommer
  • 100 g smeltet kokesjokolade
  • 300 g sukker finkornet som Lyle Tate
  • 300 g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 50 g strøkavring
  • 8 stk eggehviter

Fyll

  • 300 g aprikossyltetøy
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • 100 g marsipan

Glasur

    200 g

    • 200 g mørk sjokolade
    • 1,5 dl fløte
    • 50 g sukker
    • 25 g glucosesirup eller honning Dansukker har glucose

    Fremgangsmåte
     

    Bunn

    • Smør og dryss en springform med mel
    • Rør smøret hvitt med 200 g av sukkeret og tilsett eggeplommer, en og en og smeltet sjokolade. Rør alt sammen til en tykk lys krem.
    • Bland kakao, mel og kavring og sikt det i røren.
    • Stivpisk eggehvitene og tilsett resten av sukkeret ( 100 g) litt etter litt, til marengs.
    • Bland inn ⅓ av marengsen i røren for å gjøre den litt løsere. Vend så forsiktig inn resten av marengsen.
    • Fyll røren i formen og jevn den til, stek som angitt og sett formen på nederste rille.
    • Løsne kaken fra formen, og sett den opp ned på en kakerist med bakepapir og la den avkjøles. Dekk gjerne til med et opptørkshåndkle.

    Fyll

    • Rør aprikossyltetøyet glatt med en stålvisp .
      Kjevle marsipanen tynt ut og stikk ut et lokk med randen av springformen. Den blir da like stor som kaken.
    • Del kaken i 3, smør oversiden av begge bunnene med aprikossyltetøy og legg de sammen igjen.
      I en kjele koker du opp fløte og honning. Grovhakk sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Når all sjokoladen er smeltet røres den godt inn i fløten med en slikkepott.
      Tilsett smøret og rør dette inn. Kjør gjerne glasuren helt glatt med en stavmikser, for en ekstra rund glasur. Fordel glasuren over aprikossyltetøyet på de to nederste bunnene.
      Legg på den 3 bunnen, bre over aprikossyltetøy.
      Legg marsipanlokket på over syltetøyet.
      Sett kaken i kjøleskapet, den må være helt kald før den glaseres.
    • Kok opp sukker, glukose og fløte i en kjele. Grovhakk sjokoladen og la den smelte ned i fløten. Når sjokoladen er smeltet røres det hurtig rundt i midten av kjelen med en slikkepott, da blir glasuren veldig blank.
      Plasser kaken på en rist over en stor skål/form.
      Hell den varme glasuren over kaken, slik at både sider og toppen av kaken blir dekket. La kaken stå slik i et par minutter slik at glasuren får stivne.
    • Lykke til!

    Tips og triks!

    Denne kaken er pyntet med en skokolade krem rundt kanten, det er valgfritt. Men det er oppskrift på krem her:  kremer
    Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

    Relaterte oppskrifter

    Del meg da vel!

    Anne

    Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

    Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

    Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

    Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
    Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

    Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
    De liker jeg å dele med andre!